»Det er ikke utænkeligt, at der triller en tåre«
Når medarbejderne stryger flaget og siger farvel til Århus Amt 29. december, siger de også farvel til den 65-årige receptionist Signe Schmidt.

Signe Schmidt er en af de medarbejdere i amtet, der har valgt at takke nej til et andet job i staten, en kommune eller i den nye region.
»Jeg er virkelig ked af det her. Det har været et godt sted, og jeg har haft mange gode kolleger ? især de unge. Dem kommer jeg til at savne. Men der var ikke noget tilsvarende job at få. Og vi vidste ikke rigtig, hvad vi så ville komme til at arbejde med. Så jeg valgte at sige nej. Jeg ville heller ikke tage til Viborg for at arbejde. Tænk lige på den køretur,« siger receptionisten, der har arbejdet i Århus Amt siden 1982 ? i 24 år.
»Så jeg har ikke nået at holde 25-års-jubilæum som de andre gamle . Det har jeg ikke nået,« tilføjer Signe Schmidt med et skuldertræk.

Tid til fjumreår

Hvad tiden så skal bruges på nu, vil den 65-årige kvinde ikke afsløre. Blot siger hun, at der er »flere ting i støbeskeen«.
»Det kan ende med flere ting,« lyder det hemmelighedsfuldt.
»Jeg har ikke haft et eneste fjumreår efter gymnasiet, så det kan jeg jo passende tage nu. Det kan også være, at jeg skal tage på højskole, og der er jo også nogle børnebørn, som jeg kan tage mig af,« siger hun.
Hvordan hun selv reagerer, når det endegyldige farvel skal siges til kolleger og arbejdspladsen 29. december, ved hun ikke.
»Jeg har ikke tudet her i amtet endnu. Jeg har altid ventet, til jeg kom hjem. Men det er ikke utænkeligt, at der triller en tåre den dag,« siger hun.