Af Rasmus Karkov
raka@avisen.dk
@BRØD:Det skulle være så godt. Tænk sig en maskine, der kan levere frisk fadøl på alle tider af døgnet. Aldrig mere ville man behøve at bevæge sig hele vejen ned på den lokale, men kunne i stedet lunte ud i køkkenet og tappe sig den perlende drik, som var det en vandhane forbundet direkte til himmerige.
Elefanter der skal sluges
Og på sin vis er det faktisk så godt. Det ovenstående er nemlig muligt, men det kræver, man sluger nogle ualmindeligt gevaldige elefanter for at få glæde af Tuborg og OBH?s Draughtmaster.
For det første er maskinen ret stor i både højde og omkreds, så det kræver god plads i køkkenet at have den stående. Men faktisk fylder den endnu mere, end man tror. For når man skal fylde et øl-anker i, kræver det, at man åbner maskinen bagud, og dermed skal man afsætte god plads bag selve maskinen.
Køles i 12 timer
Men ens trængsler slutter langtfra her. De fleste mænd vil formentlig flå maskinen ud af julegaveindpakningen, installere de fem liter øl og hurtigere, end man kan nå at sige »Fantastisk julegave skat!« være i gang med at skænke den første fad.
Men, men, men. Det vil ende i et snemareridt af skum. Det viser sig nemlig, at øllet skal stå i køleskab i ikke mindre end 12 timer, inden man overhovedet kan nyde en slurk af den gode danske øl. Det er lang tid at vente. Meget lang tid.
Stålvalseværk i køkkenet
De fleste godhjertede mennesker vil nok sidde og tænke, at det vel ikke er så slemt, det er jo kun første gang, det er et problem.
Men det er det kun, hvis man ikke har noget imod den konstante lyd af penge ,der fosser ud af dit elregnskab. Draughtmasteren larmer nemlig som et stålvalseværk på overarbejde, og når først der er fem liter øl inden i den, så skal den stå tændt, til sidste dråbe er drukket, hvis man vil undgå, at øllet bliver dårligt.
Man kan så tænke, at det egentlig ikke betyder noget, da man jo kan nøjes med at bruge sin Draughtmaster til festlige lejligheder.
Lille fest
Men her fejler maskinen igen. For med mindre det er en meget lille fest, så skal man have temmelig mange femliters øl-ankre liggende i køleskabet 12 timer inden festen, og det vil kun de færreste mennesker have plads til.
Hvis det oven i købet er en fest, hvor gæsterne er inviteret til middag klokken 19.00, så er projektet helt håbløst med al den mad, der samtidig skal være plads til i køleskabet.
For et opsummere, så har vi at gøre med en stor maskine, som larmer med en konstant lyd af stigende elregninger, som først virker efter 12 timer, som kræver et enormt køleskab, men som til gengæld laver en rigtig god fadøl.
Havde det været en saftevandsmaskine, så var den endt på nul julegaver, men da det drejer sig om øl, så skal den have fem julegaver ud af seks for forholdet mellem smag og pris, men den manglende gennemtænkthed trækker mindst tre gaver fra, så Draughtmaster ender på to julegaver.