»Det afgørende er ikke, om ministeren hedder Lars«
Oppositionen vil have forbrugerminister Lars Barfoed (K) fyret, mens DF indtil videre holder hånden over ministeren. Det er ikke afgørende, hvem der er minister, mener regeringens støtteparti.

Der kom én mindre til kaffe end forventet, da SF?s Ole Sohn tirsdag eftermiddag lagde kontor til et møde for oppositionens fødevareordførere om den kritiske rapport fra Rigsrevisionen om forbrugerminister Lars Barfoed (K). Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl mødte ikke op. Og det på trods af, at han ifølge Ole Sohn i foråret gav tilsagn om at komme til mødet, når rapporten kom.

»Det viser jo, hvor meget mand han er,« lød kommentaren spydigt fra Ole Sohn.

DF?s fravær afholdt dog ikke de øvrige partier uden for regeringen i at blive enige om en fælles kritik af Barfoed.

»Rigsrevisionsrapporten har til punkt og prikke bekræftet den kritik, vi tidligere er kommet med. Der er ingen sammenhæng mellem mål og midler i fødevarekontrollen. Og så skal vi have en politisk konsekvens af, at ministeren ikke har svaret fyldestgørende i Folketinget. Jeg går ud fra, at han selv tager konsekvensen. Ellers må Folketinget jo gøre det,« lød det fra Ole Sohn efter mødet.

Men oppositionen skal ikke glæde sig for tidligt. Ifølge fødevareordfører Christian H. Hansen (DF) er det nemlig ikke det vigtigste, hvem der er minister.

»Det afgørende er ikke, om ministeren hedder Lars eller Christian. Derfor er jeg glad for, at vi enige med regeringen om at bevilge flere penge, hvis rapporterne viser, at der er behov for det.«

Der er jo dem, der mener, at hvis Lars Barfoed ikke bliver fyret nu, er DF sprunget op som løver og faldet ned som lam?

»Hvad er det, der giver forbrugerne sikrere fødevarer? Er det, at ministeren går af, nej det er det jo ikke.«

Det er det ikke?

»Nej, det er, at man sørger for at rette op på systemet. Så er det jo lige meget, hvem der er minister.«

Så det er irrelevant at diskutere, hvem der er minister?

»Jamen, man kan godt være useriøs og så sige, at der skal være en anden minister og så være ligeglad med forbrugeren,« siger Christian H. Hansen.