Derfor stod København under vand
Omkring 2-3.000 husstande har været berørt af vandskaderne. Foto: Thomas Borberg / POLFOTO
Vandskaderne i hovedstanden skyldes med stor sandsynlighed frossent skærmbillede, lyder det fra Københavns Energi.

I Københavns Energi arbejder man lige nu på højtryk for at finde frem til den eller de fejl, der siden natten til fredag har sendt 19 områder rundt om i hovedstaden under vand.

Og alt tyder i første omgang på, at en computerfejl i systemet har fået vandtrykket til at stige - og dermed de over 100 år gamle rør til at springe.
.
"En af de ting, der kan være sket, er, at et skærmbillede er frosset fast, så den der har haft vagten ikke har kunnet se, at der har været en alarm på skærmen," forklarer Helene Ledvonova, der er kommunikationschef for Københavns Energi:

"Men før driftsmedarbejderne kan finde ud af det, skal de have et interview med den medarbejder, der var på vagt, og han er altså hjemme og sove nu. Men han kommer ind her til eftermiddag, og så kan de tage en snak med ham om, hvordan hans oplevelser af natten har været."

Samlet set har det tocifrede antal lækager på vandledningsnettet sendt omkring en million liter vand ud af de sprængte rør.

"Erfaringen med denne type skader er, at driftsfolkene regner med, at det er 1.000 kubikmeter vand, der er røget ud p.t. Det svarer til cirka ti husholdningers forbrug på et år," siger Helene Ledvonova.

Fredag formiddag er antallet af berørte københavnere uden vand nede på cirka 300, og udbedringerne er færdig inden aften, lyder det fra kommunikationschefen.