Du ved godt, at fly-mad ikke er den bedste i verden. Netop derfor har du selv købt mad og medbragt det på flyet. Men det smager ikke rigtig af noget, da først du er i luften, og din yndlingsslik er heller ikke helt så god, som den plejer.
Hvorfor nu det?
Nye undersøgelser fra Cornell Universitet viser, at det er der en helt natulig grund til. Når du spiser mad om bord på en flyver, vil det nemlig påvirke din sensitivitet i forhold til de smagsnuancer, maden indeholder.
Den høje lyd spiller ind
På en flyvetur er der meget larm og det er faktisk den larm, der går ind og spiller dine smagsløg et puds, forklarer en af forskerne bag studiet, Robin Dando, Ph.d.
Vibrationerne fra de høje lyde går simpelthen ind og forstyrrer den måde, din hjerne opfatter de forskellige smage på.
- Forskellige lyde bliver kodet på hver deres måde, som de rejser igennem hjernen, siger Robin Dando.
Med det mener han, at når du har høje lyde og støj i øret, som du har på en fly-tur, registrer du din mad anderledes end normalt.
Søde sager vil blive flade i smagen, hvorimod meget sure ting vil blive mere intense … og når smagen ikke er speciel stærk, bliver du ikke tilfredsstillet, og du har tendens til at spise mere end nødvendig.
Heldigvis vil dine smagssanser bliver helt normale igen, når de høje lyde forsvinder, forklarer Robin Dando.