Det virker måske ikke som den mest spændende grøntsag, og for mange betyder et indtag af kål, at der kommer mere luft ud i den anden ende.
Men den bliver måske lidt mere interessant at spise, hvis man ser på kålens næringsindhold. Og det gælder både hvidkål, rødkål, rosenkål, grønkål, spidskål, blomkål og andre varianter.
- Kålplanter er næringsrige, og så indeholder de få kalorier, forklarer Lise von Krogh, der er ernæringsekspert hos Bramat.no, til kk.no.
Prøv den berømte kålsuppekur. Få opskrift og ugeplan på femina.dk
Kan forebygge kræft
Kål indeholder gode næringsstoffer såsom betakaroten, kalium, kalcium, folat, fosfor, magnesium, C- og K-vitamin samt pektin, der har vist sig at have en positiv effekt på immunforsvaret, og som gør det lettere for kroppen at hele sår.
Den sunde kål kan også virke forebyggende i forhold til en række kræfttyper. Det skyldes blandt andet indholdet af sulforafan.
Dette stof er med at bekæmpe betændelser og stoppe væksten af svulster, viser forskning fra Oregon State University.
Få 6 lækre kålopskrifter til efteråret på soendag.dk
Mia Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media