Det virker måske ikke som den mest spændende grøntsag, og for mange betyder et indtag af kål, at der kommer mere luft ud i den anden ende.
Men den bliver måske lidt mere interessant at spise, hvis man ser på kålens næringsindhold. Og det gælder både hvidkål, rødkål, rosenkål, grønkål, spidskål, blomkål og andre varianter.
- Kålplanter er næringsrige, og så indeholder de få kalorier, forklarer Lise von Krogh, der er ernæringsekspert hos Bramat.no, til kk.no.
Prøv den berømte kålsuppekur. Få opskrift og ugeplan på femina.dk
Kan forebygge kræft
Kål indeholder gode næringsstoffer såsom betakaroten, kalium, kalcium, folat, fosfor, magnesium, C- og K-vitamin samt pektin, der har vist sig at have en positiv effekt på immunforsvaret, og som gør det lettere for kroppen at hele sår.
Den sunde kål kan også virke forebyggende i forhold til en række kræfttyper. Det skyldes blandt andet indholdet af sulforafan.
Dette stof er med at bekæmpe betændelser og stoppe væksten af svulster, viser forskning fra Oregon State University.
Få 6 lækre kålopskrifter til efteråret på soendag.dk
Mia Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.