Rigtige mænd drikker whisky uden andet end whisky. Sådan vil mange nok mene, at det skal være.
Men ikke desto mindre putter rigtig mange en sjat vand eller isterninger i deres whisky og det er ikke ren smags-camouflage, mener ekspert.
Der er dem, der gør det, fordi de ikke kan lide den whisky, de drikker. Men en sjat vand kan også åbne op for den gode smag, skriver Men’s Health.
Det kan smage godt med vand
Selvom visse folk mener, at en whisky skal drikkes ren, kan den altså smage virkelig godt med vand i, forklarer Shawn Refoua, kreativ chef for San Francisco Mixology, der uddanner bartendere.
- Alkohol holder på smagen. Det er grunden til, at folk bruger det til madlavning – det fremhæver smagsnuancerne i maden, siger han.
Han forklarer, at alt efter hvilken alkoholprocent varen har, vil smagen også fremstå i forskellig styrke. Men netop alkoholstyrken kan også give whiskyen en subtil smag og her kan en lille smule vand faktisk gøre, at whiskyens smagsnuancer kommer til sin ret.
Det er altså ikke altid for at sløre whiskyens smag, at visse folk foretrækker deres drink med vand, det er modsat for at fremhæve den smag, den har.
Tilføjer du vand i din whisky, vil du opleve, at den brænder mindre på tungen. Men vær forsigtig, når du gør det. Du går nemlig ind og ændrer på sammensætningen, når du putter vand i, så begynd med få dråber og smag til ... det skal jo helst fremhæve smagen og ikke ende ud i en gang vand-sjask.