Der findes mange gode grunde til at spise rødløg – de er sunde, rige på smag, har gode nærringsstoffer og er kalorielette. Altså perfekte til det meste mad.
Men de fleste fjerner det første lidt slatne eller hakkede lag på løgene, før de bruger dem, og det er faktisk en fejl, skriver kk.no.
LÆS OGSÅ: Så nemt får du den bedste start på dagen
Du skal bruge det hele, for så får du smukkere hud.
Den røde farve gør udslaget
Det kan lyde underligt, at de ydre lag er bedre end de inderste, men det skyldes intensiteten af den røde farve, forklarer Gunn Helene Arsky, der er ernæringsfysiolog.
Hun fortæller, at den intense rødlilla farve kommer fra en gruppe stoffer, der hedder antocyanidiner, som er en god kilde til quercetin. Dette stof er særlig markant i de yderste dele af løget og hjælper til at give en mere fast og glat hud.
LÆS OGSÅ: 4 tips til at træne med din kæreste
- Der er meget som tyder på, at quercetin er et af stofferne i frugt og grønt, der er med til at give dem så mange gode sundhedseffekter. Quercetin holder huden fri for rynker og er god for hjertet, siger Gunn Helene Arsky.
Hun fortæller, at stoffet hjælper blodkarrene til ikke at springe og sørger dermed for, at holde os mere rødme-fri.
Der skal en del til
Vil du gerne opnå den gode effekt på din hud, så er du altså nødt til at sætte tænderne i de yderste løgringe, som indeholder mest af det givende stof. Og kan du simpelthen ikke lide rødløg, så kan du også spise kapers, æbler eller chili.
LÆS OGSÅ: Hvor slemt er det at sluge tyggegummi?
Gun Helene Arsky fortæller, at rødløg er rige på det foryngende stof, men at du faktisk skal spise op til 200 gram løg om dagen, for at få den fulde effekt…og det kan godt blive lidt heftigt. Derfor forslår hun, at du kombinerer og især tilføjer kapers i din kost, for den er endnu mere rig på quercetin end rødløg.