Derfor flager busserne i dag
Prins Joachim fylder i dag 42 år. Han skal ikke fejre dagen med sine forældre. De er på statsbesøg i USA. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Busserne kører i dag rundt med de rød/hvide farver, der flagrer i vinden. Årsagen er, at et medlem af det danske kongehus, har fødselsdag.

Hver gang der er fødselsdag i kongehuset eller der er statsbesøg i Danmark, er der danske flag på busserne. Og i dag er det de royale flag, der flagrer i vinden.

Partyprinsen Joachim fylder nemlig 42 år i dag, og derfor flager busserne landet over.

Joachim Holger Waldemar Christian er født den 7. juni 1969 som den yngste søn af Dronning Margrethe den 2. og Prins Henrik.

Prins Joachim blev den 24. maj 2008 gift med frk. Marie Agathe Odile Cavallier, der efter ægteskabet fik titlen som Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat. Sammen har de lille prins Henrik.

Inden sit ægteskab med Prinsesse Marie havde Joachim i ti år været gift med Prinsesse Alexandra. De fik Prins Nikolai og Prins Felix sammen.

Den veluddannede prins taler ligesom sine forældre mange sprog og mestrer udover dansk også flydende fransk, engelsk og tysk.

På mandag vil busserne igen flage med Dannebrog. Der har prins Joachims far, Prins Henrik, fødselsdag. Han fylder 77 år.