Der er noget galt i Danmark

Så er afgørelsen faldet i udviklingsministeriets seneste reality show. Efter Jens Rohde lanceres spillet ?dilemma?. 3.500 danskere har stemt på Charlotte Bircow (kendt fra TV) som en af de 5 kendte personer, der skal udvælge 5 udviklingsprojekter.
Projektet er blevet kritiseret for, at de kendte næppe har den nødvendige ekspertise på området. Hertil svarer Ulla Tørnæs, at der vælges imellem projekter, der allerede er godkendt af bistandseksperter.
Men dette rokker ikke ved, at regeringen siden 2001 har skåret ned på udviklingsbistanden. Ministeren bruger et ’folkeligt projekt’ som skalkeskjul for nedskæringerne.
Projektets formål, nemlig at ?at give fattige i Afrika et bedre liv og at øge danskernes engagement i og viden om ulandsbistand? er havnet i forkerte hænder. Danskernes engagement burde øges betragteligt, hvis de var bekendt med regeringens nedskæringer i ulandsbistanden. Og Afrikas fattige har næppe behov for mave-balle-lår programmer, men nødhjælpsprogrammer udvalgt af eksperter.