Flere og flere danskere runder en million i løn: Det er jo skævt
Per Christensen, forbundsformand 3F: - Det er politikernes opgave at sikre, at alle får del i fremgangen. Foto: 3F
Antallet af personer med løn på over én million kroner er steget med 40 procent på seks år. Det skaber ulighed, siger ekspert.

De seneste seks år er antallet af personer med en årlig løn på over én million kroner steget fra 37.400 personer i 2011 til 52.400 i 2018, skriver Fagbladet 3F på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Det er en stigning på 40 procent og udviklingen giver panderynker hos 3F. Her siger forbundsformand Per Christensen, at det er politikernes opgave at sikre, at alle får del i fremgangen.

- Det er jo skævt, når man samtidig oplever, at der skæres på dagpenge, og at vi får flere fattige børn. Lige nu er der en tendens til, at de mest udsatte ikke kommer med på vognen. Det er mildest talt en kedelig udvikling. Vi skal passe på sammenhængskraften i samfundet, siger han til fagbladet.

Professor Bent Greve fra Roskilde Universitet (RUC) peger også på, at de øgede lønninger kan føre til større ulighed:

- Når der er en så stor økonomisk fremgang, vil der også være flere, som tjener mere. Vi har en gode konjunkturer med højere overskud i virksomhederne. Det får ledere og direktører til at kræve højere lønninger. Konsekvensen er, at uligheden på arbejdsmarkedet er blevet større. Markedet overladt til sig selv vil øge uligheden, siger han.

Han nævner også skattelettelser på arbejde som en forklaring:

- Når man hæver grænserne for topskat, har man et større incitament for at kræve en højere løn hjem.

via Listen To News