Denne type bh bør ammende IKKE bruge

Når du ammer, er det yderst vigtigt at vælge de rigtige amme-bh’er. Læs her hvorfor - og få gode råd til, hvilke amme-bh'er du skal gå efter.
Stramtsiddende tøj og især bh’er kan afklemme mælkekirtlerne i brystet og forårsage tilstoppede mælkegange. Og det er ikke godt for baby.
Stramtsiddende tøj og især bh’er kan afklemme mælkekirtlerne i brystet og forårsage tilstoppede mælkegange. Og det er ikke godt for baby. Foto: SCANPIX arkiv

Af Mette Kjærgaard Søndergaard, redigeret af Anne Romanelli, Mama.dk, Aller Media

Flere og flere erfaringer tyder på den samme tendens: At bøjler i amme-bh’er kan være skadelige for brystkirtlerne – og i værste fald resultere i brystbetændelse.

Derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid, når du vælger dine amme-bh'er, så du får dem, der giver dig den bedste støtte.

Allerede under din graviditet sker der en udvikling af brystet. Ammevejleder og barselssygeplejerske Gitte Engdal skitserer her, hvad der sker:

Denne type næsespray kan hæmme børns vækst

- Brystkirtelvævet begynder allerede at vokse fra starten til midten af graviditeten, og fra midten af graviditeten til ca. 2 dage efter fødslen starter mælkeproduktionen, som på det tidspunkt udelukkende er styret af hormoner, forklarer hun.

Derfor foreslår ’bra-fitter’ Susanne Tillebæk Rasmussen fra Triumph også, at du køber dine amme-bh'er så sent som muligt:

- Det mest optimale er først at købe sine amme-bh'er, efter man har født, for det er først her, at brystet har nået sin egentlige størrelse, siger hun.

Amme-bh’er med bøjler skader mælkeproduktionen

Susanne Tillebæk Rasmussen foreslår endvidere, at man køber sine amme-bh'er uden bøjler:

- Bøjler skader mælkeproduktionen, hvis de sidder bare en lille smule forkert. Bøjlen skal bare sidde 100 % korrekt, når man køber en amme-bh med bøjle, og det kan være svært, fordi brystets størrelse hele tiden ændrer sig på grund af mælkeproduktionen, understreger hun.

Her er hemmeligheden bag velopdragne børn

Dette bakkes op af Gitte Engdal, der forklarer, hvordan bøjlen kan være skadelig for brystkirtlerne:

- Generelt er det sådan, at stramtsiddende tøj og især bh’er kan afklemme mælkekirtlerne i brystet og forårsage tilstoppede mælkegange. Det kan igen føre til, at mælken har svært ved at komme ud, og brystet ikke bliver ordentlig tømt. Hvis det er tilfældet, er der en større risiko for at få brystbetændelse, advarer hun.

3 gode råd til køb af amme-bh'er
En amme-bh uden bøjle er den absolut sikreste løsning, hvis du ønsker et optimalt amme-forløb.

Derfor må du ikke rense dit barn ører med en vatpind

Susanne Tillebæk Rasmussen giver her sine tre bedste råd til, når du skal købe din næste amme-bh – uden bøjler:

1. Vær sikker på, at du får en skål, der er bred nok til at rumme hele brystet – tænk på, at der skal være plads til et amme-indlæg.

2. Husk at få en tilpas stram omkreds. Det er denne, der skal holde din barm.

3. Vælg et behageligt materiale, der passer til din sensitivitet.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.