Denne sygdom er en fuldtidsbeskæftigelse
Henter afspiller ...
Sponsoreret indhold:

Diabetes 2 er på få år blevet en folkesygdom, der påvirker mere end 500.000 danskere. Behandling kræver, at man som patient er aktivt involveret. Imidlertid er dem, der rammes mest, ikke gode nok til at passe på sig selv. Se hvad du skal gøre som ny diabetes-patient.

På landsplan har mere end 320.000 danskere - som Einar Eriksen i indslaget - diabetes 2. Alene i hovedstadsregionen er der 73.000, der har sygdommen. Dertil kommer, at mere end 200.000 danskere slet ikke ved, at de har sygdommen. Derfor kan diabetes 2 med rette betegnes som en folkesygdom.


Problematisk at behandle


Det er ikke altid lige nemt for alle diabetespatienter, viser tal fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Region Hovedstaden.”Det er en dyr sygdom og det er en problematisk sygdom at behandle, fordi den kræver patientens egen medvirken. Det er en livsstilssygdom, og det der egentlig er hjørnestenen i behandlingen, det er at patienten selv deltager i sygdommen og lægger livsstilen helt om,” forklarer professor i klinisk medicin Sten Madsbad.


Socialt udsatte rammes oftere


Diabetes 2 er forbundet med en massiv social slagside, hvor de fleste patienter har lavt uddannelsesniveau. Og blandt borgere med ikke-vestlig baggrund ser det værre ud. Her er andelen af patienter næsten dobbelt så stor.Er man patient uden et vist uddannelsesniveau, har man samtidig større mulighed for at miste tilknytning til arbejdsmarkedet og har desuden en overdødelighed i forhold til andre patienter med samme sygdom.


Sygdommen kræver aktiv indsats fra patienter


Behandling af diabetes er temmelig kompleks og individuel, og kræver derfor et særligt engagement fra patienterne. Dagligt skal der føres dagbog, og livsstilen skal lægge helt om, og bl.a. vænne sig til daglige indsprøjtninger, der dog hører til undtagelsen for diabetes 2 patienter. Konkret er det nemlig muligt at udskyde behovet for indsprøjtninger, hvis man passer den orale medicinske behandling.


Nyt samarbejde ser dagens lys


I et nyt samarbejde går Region Hovedstaden sammen med Københavns Universitet og MSD Danmark, om at skabe initiativer, der skal forbedre folkesundheden i Region Hovedstaden, der helt konkret skal klæde de svageste patientgrupper med Diabetes 2 på med målrettede initiativer.Og med en årlig udgift på diabetesbehandling på 3 milliarder kr. - alene i Region Hovedstaden – satser projektet på, at selv små forbedringer kan føre til store besparelser og bedre behandling.


Ovenstående indhold er sponsoreret