Den store julefrokostdag gik stille for sig
Fredag var den store julefrokostdag. En håndfuld spritbillister blev nuppet i kontrollen, et par fulde folk overnattede i detentionen, men alt i alt gik det stille for sig, melder politiet i tre af landets store byer

Fredag den 8. december er der som regel ikke langt mellem snapsene. Dagen er traditionen tro den helt store julefrokostdag. Men den gav i går ikke politiet mere at lave:

»Der har i min tid ikke været en så stille og rolig julefrokostdag,« siger vagthavende ved Station City i København Mark Larsen:

»Normalt er der masser af uorden, når folk har fået for meget at drikke, men det var der ikke noget af i år. Der var god stemning i indre by og ikke meget for politiet at lave,« siger han.

Næsten samme melding kommer fra politiet i Århus:

»Der har været mange mennesker i byen, men vi har ikke oplevet noget ud over det sædvanelige. Vi har taget nogle spritbillister, men det er ikke et alarmerende antal. Der var en lille smule tumult og lidt hærværk,« siger vagthavende ved Århus politi.

I Odense er julefrokosterne også gået forholdsvis stille for sig. Det har mest været fulde folk og lidt gadeuorden, politiet har skullet tage sig af:

»Der var flere, der havde indtaget spiritus, og flere sager med folk, der ikke kunne klare sig, fordi de var for fulde. Men vi er ovre i småtingsafdelingen,« siger vagthavende ved Odense Politi Steen Eriksen og forklarer, at tre personer var så berusede, at de fik en overnatning i detentionen.