Den europæiske familie har vokseværk
1. januar voksede EU til 27 medlemmer, da Bulgarien og Rumænien kom med i flokken.

Rumænere og bulgarere går ind i det nye år som EU-borgere. 1. januar kom de to tidligere Østblok-lande nemlig med i den Europæiske Union, og det blev fejret i de to lande med masser af nytårskrudt og festligheder.

Med de to nye medlemmer når EU op på 27 lande. Halvdelen består af tidligere kommunistiske stater fra den såkaldte Østblok.

»I dag er en drøm blevet til virkelighed, generationer af bulgarere har drømt om at leve sammen med de frie europæiske folk i fred og rigdom,« sagde Bulgariens premierminister Sergei Stanishev ved en udendørs nytårskoncert i landets hovedstad Sofia, skriver Reuters.

Optagelsen af Rumænien og Bulgarien har mødt stærk kritik i flere europæiske lande, fordi de er langt fattigere end resten af EU. Alene i 2007 henter de to lande 40 millioner euro hjem i EU-støtte til de to nationers dårlige infrastruktur. EU har desuden kritiseret Bulgarien og Rumænien for ikke at have gjort nok for at bekæmpe korruption og organiseret kriminalitet. Det ventes, at udvidelsen af EU nu vil blive sat på stand by i flere år.

Rumænien og Bulgarien vil øge EU’s samlede indbyggertal med 30 millioner til i alt 490 millioner mennesker.