Den danske konge af happy-jazz er død
Arne "Papa Bue" Jensen i en hyggelig stund. Papa Bue's Viking Jazzband stod blandt andet bag musikken til 'Knap en bajer op', hvor Bjarne Liller sang for. Foto: Polfoto/Jesper Stormly / POLFOTO
Jazzmusiker og kapelmester Arne "Papa Bue" Jensen død i en alder af 81 år

Han er manden bag et af de mest kendte danske jazzorkestre nogensinde - og stod blandt andet for de legendariske toner til Bent Fabricius Bjerres tema til Olsen Banden-filmene.

Men nu er jazzmusiker og kapelmester Arne "Papa Bue" Jensen død i en alder af 81 år efter længere tids sygdom. Det skriver Politiken.

Arne Bue Jensen kom til verden i København den 8. maj i 1930. I 1956 dannede han New Orleans Jazz Band, som siden 1958 blev kendt under navnet Papa Bue's Viking Jazzband.

Han var udnævnt som offi­ciel ambassadør for Dansk Jazz, og var verdensberømt i jazzmiljøet, hvor han som hæder har modtaget den amerikanske jazz-by New Orleans' nøgler.

I de senere år fik han og resten af Viking Jazzband stor succes på intet mindre en radiokanalen P3, hvor det populære formiddagsprogram 'Formiddagen med Adam og Sara' hver fredag sluttede ugen af med Bjarne Liller-nummeret 'Knap en bajer op', hvor Pappa Bue og bandet spiller de glade happyjazz-toner til.

Papa Bue er far til den danske hiphopper, Theis Bue Jensen, der er kendt under kunstnernavnet Tjes Boogie.