Demonstrationer fortsætter i Egypten
Demonstrationer fortsætter i Egypten på trods af regeringens tilbud om at gå af. Foto: Polfoto, AP, Amr NabilL
Først når militæret giver folket magt, vil demonstrationerne stoppe i Kairo, vurderer ekspert, som forventer flere på gaden.

Tidligt tirsdag morgen står 20.000 demonstranter allerede på Tahrir-pladsen i Kairo. Men der kommer flere til, og de bliver mere vrede.

Kun hvis militæret melder klart ud, at de vil overdrage magten, så vil demonstranterne få slukket protest-tørsten, vurderer Rasmus Boserup, projektforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

"Der skal gives nogle meget klare udmeldinger fra militæret. Enten hvornår de går af, og det skal være snart, hvis folk skal holde op," forklarer Rasmus Boserup, og peger samtidig på en ny overgangsregering, hvor både militæret og civile sidder med som et fremskridt.

Ved gårsdagens demonstrationer mistede op mod 30 personer livet og næsten 1.800 personer blev såret.

Demonstranterne er utilfredse med, at den midlertidige regering - udpeget af militæret - planlægger at give militæret særlige økonomiske fordele. Samtidig har den midlertidige regering også leget med planerne om at udskyde valget, så de selv kan få længere tid på magten.

Netop drabet på flere demonstranter får eksperten til at tvivle på fred i Kairo i den kommende tid.

"Fordi vi har fået en række martyrer for revolutionen, en 20-30 aktivister, som er blevet skudt, så vil vi se en opblusning, som det også gik i januar," siger Rasmus Boserup.

Den midlertidige regering har siddet i knap ti måneder, og har mandag aften tilbudt at trække sig tilbage.

Egypten var ellers pragteksemplet på det arabiske forår, hvor en diktator, Hosni Mubarak, bukkede under for en fredelig, folkelig protest.