Demonstration mod Jyllands-Posten »opfordrede til terror«
Arrangøren af en demostration i London mod de danske karikaturtegninger opfordrede tilhørerne til at begå terrorforbrydelser, mener anklager.

En 24-årig muslimsk mand fra London er tiltalt for at opfordre til mord under en demonstration i februar 2006, hvor hundredevis af muslimer protestede mod de karikaturtegninger, som blev bragt i Jyllands-Posten. I løbet af demonstrationen, som blev filmet af overvågningskameraer, blev tilhørerne opfordret til at råbe slagsord som »bomb, bomb Storbritannien«, skriver BBC.

I retsagen mod den tiltalte, Abdul Muhid, fastslog anklageren, at det eneste mål med demostrationen var at opfordre til terror:

»Denne adfærd viser, hvad demonstrationen i virkeligheden handlede om. Det var en tilskyndelse til at begå terrorhandlinger.«

Abdul Muhid var arrangør af demonstrationen, hvor han råbte slagord til tilhørerne og deltog i afbrændingen af et dansk flag.

I retten blev der vist billeder fra demonstrationen, hvor bannere med tekst som »udryd dem, som fornærmer islam« og »3/11 er undervejs« blev fremvist.

Under hele demonstrationen bar Muhid en jakke, der var præget med rygmærket »Allahs soldat«.

via Listen To News