Revolutionære unge vil stoppe Melodi Grand Prix
Deltagerne ved Dansk Melodi Grand Prix, der i aften afholdes i Jyske Bank BOXEN i Herning, hvor Socialistisk Ungdomsfront vil opfordre til et boykot af den internationale finale i Israel. Foto: Mogens Flindt / Ritzau Scanpix
Danmark bør ikke deltage i finalen ved Eurovision Song Contest i Israel, lyder budskabet fra Socialistisk Ungdomsfront, der har sat kursen mod Herning, hvor Dansk Melodi Grand Prix afvikles i aften.

En bus er lige nu på vej fra København til Herning, hvor Jyske Bank BOXEN i aften danner rammerne for Dansk Melodi Grand Prix.

Bussen, der på vejen stopper i Odense og Aarhus, er ikke fuld af glade grand prix-fans, men derimod medlemmer Socialistisk Ungdomsfront – en gruppe af unge, selverklærede revolutionære socialister.

Til maj afvikles Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv i Israel, og dét skal Danmark ikke deltage i, lyder budskabet fra de demonstranter, der i aften vil stå foran BOXEN med bannere og opfordre publikum til at lægge pres på DR for at droppe den internationale udgave af sangdysten.

- Vi opfordrer Danmarks Radio til at aflyse sin deltagelse i Eurovision Song Contest 2019 med Israel som værtsland og dermed undlade at bidrage til Israels hvidvask af forbrydelserne mod palæstinenserne, skriver Socialistisk Ungdomsfront på deres hjemmeside.

På hjemmesiden, ungdomsfront.dk, kan man læse, at den danske deltagelse i Eurovision Song Contest vil bidrage med normalisering af blandt andet ulovlige bosættelser, fængslinger af børn og drab på ubevæbnede.

Henrik Glintborg er leder af beredskabscentret hos Midt- og Vestjyllands Politi, og han oplyser til Ekstra Bladet, at der er usikkerhed om antallet af demonstranter i aften.

- Det er en lovlig anmeldt demonstration, og folk har jo deres grundlovssikrede ret til ytringsfrihed. Vi holder selvfølgelig øje med det og tager vores forholdsregler, men vi forventer ikke, det skal give anledning til problemer, siger han til Ekstra Bladet, der forgæves har forsøgt at få en kommentar fra Socialistisk Ungdomsfront.