Demonstranter stormer kuwaitisk parlament
Kuwaitiske demonstranter efter de har stormet parlamentet sent onsdag aften. Foto: Polfoto,(AP Photo/Nasser Waggi) / POLFOTO
Hundredvis af kuwaitiske demonstranter stormede sent onsdag aften landets parlament.

Utilfredsheden med Kuwaits premierminister, Sheikh Nasser al-Mohammad al-Sabah, ulmer blandt befolkningen, og fik flere hundrede demonstranter til at storme parlamentet og kræve hans afgang.

Demonstranterne, herunder oppositionens ledere, har de sidste par uger demonstreret uden foran parlamentet på grund af påstået korruption, skriver BBC.

Øjenvidner har fortalt, at uropolitiet har slået voldsomt ned på demonstranterne ved hjælp af knipler, da de samledes uden foran parlamentet.

Nyhedsbureauet AFP rapporterer, at mindst fem demonstranter er blevet såret.

Det kuwaitiske folk ønsker flere reformer, og de frygter, at regeringen ikke længere arbejder i forfatningens ånd, der betragtes som det absolutte minimum af demokrati.

Ifølge observatører i landet har Kuwait dog ikke set lige så massive protester, som dem der var med til at vælte den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak og Tunesiens Zine al-Abedine Ben Ali, takket være et, for landet, generøst velfærdssystem.

Kilde: BBC