Debattør: Muslimske mænd er ligeså dejlige, dovne, charmerende og platte som alle andre mænd
Camilla Schwalbe er debattør og tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Henning Bagger/Scanpix
Muslimske mænd trænger til at få nogle positive ord med på vejen, mener Camilla Schwalbe, kommunalpolitiker for S.

- Muslimske mænd er lige så dejlige, dumme, dovne, ihærdige, charmerende, platte og hjertelige som alle andre mænd.

Sådan skriver Camilla Schwalbe, tidligere formand for DSU og lokalpolitiker for Socialdemokraterne, på JP.dk.

- Og muslimske mænd trænger til at få nogle positive ord med på vejen. De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle, mener hun.

Udover arbejdsløse, så kan Camilla Schwalbe nemlig ikke komme i tanke om en ”samfundsgruppe”, der oplever så meget mistroiskhed og forfølgelse, som muslimske mænd gør.

Hun mener, vi i Danmark svigter vores ansvar, når vi lader den gruppe mennesker diskrimineres. Hun nævner eksempler, som når de ikke kan komme ind på diskoteket, og samtidig ser deres etniske danske kammerater suse forbi. Ikke at kunne få en læreplads, fordi de hedder Ali og ikke Anders. Når de bliver fravalgt af etniske danske kvinder, fordi de tror, at et forhold til en muslimsk mand er undertrykkende og frihedsberøvende. Og når de oplever, at blive fordømt, fordi de tror på Allah.

- Jeg bekymres ved, at vi forfølger uskyldige mennesker pga. deres religion, som hver dag skal opleve uretfærdige benspænd i det samfund, de forsøger at bidrage til på lige fod med alle andre, skriver Camilla Schwalbe.

41 % i en undersøgelse foretaget af Ugebrevet A4 svarer ja til spørgsmålet om: ’Får angrebene i Europa udført af islamiske terrorgrupper dig til at se med større bekymring og skepsis på den brede gruppe af muslimske medborgere?’ 

Og det er en skræmmende stor andel, som lader sig fordærve af frygten, mener Camilla Schwalbe.

- Mange mener, at muslimer og særligt muslimske mænd er for dårligt integreret i vores samfund. Men jeg forstår ikke, hvorfor man så ikke selv går forrest i integrationen? Hvorfor åbner man ikke døre, i stedet for konstant at smække dem i? Det giver jo sig selv, at man ikke (aldrig) bliver integreret i et samfund, hvor man dybest set ikke er velkommen, skriver hun på jp.dk.