Debattør blev blokeret af DF: Gift for demokratiet
En ung debattør blev blokeret af Dansk Folkeparti på Facebook, fordi han stillede spørgsmål til kontanthjælpsloftet. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Mads Hvidbjerg Kristensen er blevet blokeret af Pia Kjærsgaard på Facebook, fordi han stillede spørgsmål til kontanthjælp.

Mads Hvidbjerg Kristensen stillede for et par måneder siden Pia Kjærsgaard et spørgsmål på Facebook.

Han ville gerne høre, hvad hun ville gøre for de mennesker, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet. Et loft, hun selv har været med til at stemme igennem folketingssalen. 

Men så blev han blokeret, skriver han i en kronik i Politiken.

"Min kommentar blev lynhurtigt slettet, og jeg blev blokeret fra at kommentere Pia Kjærsgaards fremtidige Facebook-opslag. Efterfølgende er jeg ligeledes blevet blokeret af Dansk Folkepartis Twitter-konto," skriver gymnasieeleven og DSU-medlemmet Mads Hvidbjerg Kristensen.

I sidste uge var den så gal igen, forklarer han videre. Men denne gang var det ikke DF, men Liberal Alliance, der ikke ville have kommentarer og spørgsmål fra ham.

"Og jeg er ikke den eneste. Der findes adskillige eksempler på politikere, der har blokeret politiske modstandere og bortcensureret kritiske kommentarer på sociale medier."

Gift for demokratisk dialog

Ifølge Mads Kristensen, er det dybt problematisk, når politikere blokerer mennesker på de sociale medier, som de ikke er enige med.

- Det er gift for den demokratiske dialog, når politikere – uanset partifarve – fjerner kritiske indlæg på sociale medier. Udgangspunktet for den frie, demokratiske samtale er diskussionslyst og respekt for divergerende holdninger.

Han mener, at politikerne selvfølgelig er i sin gode ret til at frasorterer personangreb og hadske kommentarer.

"Men når politikerne først sletter substansorienterede kommentarer fra borgere og politiske modstandere, hopper kæden af."

Pia Kjærsgaard var særlig slem

Mads Hvidbjerg Kristensen skriver, at det specielt at tilfældet med Pia Kjærsgaard, der går ham på.

"For som formand for Folketinget – frontfiguren for det danske folkestyre – har Pia Kjærsgaard et særligt ansvar for at stimulere og facilitere politisk debat. Folketingets formand skal medvirke til at skabe en alsidig dialog i respektfulde debatfora, hvor forskellige politiske holdninger kan komme til udtryk."

Han mener, at det er vigtigt vi mødes med argumenter med holdninger fremfor censur. For selvom vi ikke bliver enige, kan det jo være, vi bliver klogere, som han skriver.