Nikolajs kollega døde: Manglende arbejdstilsyn tog måske livet af ham
Arbejdstilsynet kunne have forhindret kollegas dødsfald, mener Nikolaj. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)
Nikolaj Solgaard mener, at hans kollegas død kunne have været undgået: "Havde Arbejdstilsynet besøgt min virksomhed, kunne de måske have forudset ulykken, før den skete", skriver han i et debatindlæg.

I et debatindlæg i Politiken beskriver studiepraktikanten Nikolaj Solgaard, hvordan hans kollega døde efter en arbejdsulykke.

Kollegaen døde, da han blev forbrændt af skoldende vand og fosforsyre fra en vaskemaskine, der forvekslede ham med en beskidt vogn. Han døde efterfølgende af forbrændingerne.

Dette, mener Nikolaj Solgaard, kunne have være undgået, hvis Arbejdstilsynet havde passet deres arbejde ordentligt.

Ifølge Nikolaj Solgaard skyldes dette, at Arbejdstilsynets kontrolbesøg er blevet halveret siden 2015. Han er samtidig nervøs for, at der i det nye finanslovsudspil fra regeringen er lagt op til endnu færre kontrolbesøg.

Han foreslår, at Arbejdstilsynet i finansloven får 100 millioner kroner til at ”redde liv, før det er for sent”.

Nikolaj Solgaard mener ikke, det kan være rigtigt, at der skal være en risiko ved at gå på arbejde, fordi det tilsyneladende er ens eget ansvar om ulykken sker.

- En virksomhed bør indrette sig, så det ikke er den enkeltes egen opmærksomhed, der er den sidste forebyggende sikkerhedsforanstaltning, skriver han således i Politiken-indlægget.

Avisen.dk har prøvet at få en kommentar fra Arbejdstilsynet, men det har ikke været muligt.

via Listen To News