De vigtigste aktører i Plamegate-skandalen:
Valerie Plame og Joseph Wilson (ovenfor):

Wilson er tidligere ambassadør og hans kone tidligere undercover CIA-agent. Wilson blev i 2002 sendt til Niger for at undersøge, om Saddam Hussein havde købt uran. Hans rapport viste, at det ikke var tilfældet, men George W. Bush brugte efterretningerne som en af begrundelserne for at gå i krig i Irak. Da Wilson skrev en kommentar om dette i New York Times, blev hans kone afsløret som CIA-agent.

Dick Cheney:

USA s vicepræsident er indkaldt til at vidne til fordel for Lewis Scooter Libby ved retssagen. Han er mistænkt for at have spillet en central rolle i begivenhederne, som førte til lækagen. Krydsforhøret vil desuden kunne åbne op for ømtålelige spørgsmål omkring den sporadiske brug af efterretninger op til krigen i Irak.

Karl Rove:

Bushs spindoktor, der står bag præsidentens seneste valgsejre, beskyldes for at have lækket Valerie Plames identitet til flere journalister. Klummeskribenten Robert Novak, som først startede sagen, har indrømmet at Rove var en af hans kilder. Rove er ikke blevet tiltalt.Lewis ’Scooter’ Libby:

Cheneys tidligere stabschef

er anklaget for at dække over en forbrydelse, afgive falsk vidneudsagn til FBI og mened. Ifølge anklagerne har både Libby og Rove fortalt journalister om Valerie Plames identitet. Libby trådte tilbage samme dag, han blev sigtet i sagen.

Judith Miller:

Tidligere journalist på New York Times. Skrev forside efter forside om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben før USA’s invasion af Irak. Hendes artikler var med til få folkelig opbakning til krigen. Historierne, har hun senere indrømmet, kom direkte fra Det Hvis Hus. Hun skal vidne for anklagerne, om hvor meget Libby har sagt til journalister.