De udenlandske autonome udebliver
Grænsepolitiet har ikke mødt mange Ungdomshus-sympatisører. Blot en busfuld tyskere og enkelte finner har fundet vej til Jagtvej 69, så det er så som så med den europæiske opbakning, som der indtil videre er blevet lovet til huset.

Hvis unge, europæiske autonome er myldret til København for at kæmpe og sympatisere med Ungdomshuset, er de myldret ganske ubemærket over den dansk-tyske grænse.
I Padbog har politiet ikke observeret busser med autonome endnu, fortæller Christian Moos fra grænsepolitiet. Faktisk slet ingen, så der har været stille og roligt.
»Det er jo sådan, at der med Schengen er fri indrejse for EU-borgere. Og hvis der kommer nogle pæne unge mennesker med papirene i orden, så får de lov at komme ind i landet. Og hvis folk har slagvåben eller brosten med, så kontakter vi Udlændingeservice og så tager de stilling til, om de må passere. Lad os nu vente og se,« siger han.

Også på Lolland-Falster har alt været ved det sædvanlige. Der er ingen specielle kontroller, og der er ikke tilbageholdt nogle fra de autonome miljøer fra udlandet.
»Vi havde en kontrol i går (tirsdag, red.) for illegal indvandring, hvor nogle autonome også blev kontrolleret. De havde papirerne i orden, så de fik lov at fortsætte,« forklarer Freddy Brøndum, vagthavende ved grænsepolitiet på Lolland-Falster.
Da Nyhedsavisen lagde vejen forbi Jagtvej 69 i går, holdt en enkelt tysk bus parkeret, mens også nogle få finske sympatisører hang ud foran Ungdomshuset.
Dermed er det indtil videre så som så med den europæiske opbakning til det lukningstruede hus.