De superrige må undvære Ritz i to år
Verdens rige jetset må finde et nyt logi i Paris i de næste to år. Berømte hotel Ritz Paris skal ombygges.

Madonna og de andre stenrige stamkunder på det berømte hotel Ritz Paris er uden deres traditionelle luksus i Byernes by i de kommende to år.

Det fashionable hotel i den franske hovedstad lukker nemlig fra onsdag og to år frem, mens håndværkerne går i gang med at ombygge det historiske hotel.

Hotellets egyptiske ejer, Mohammed Al-Fayed, vil forvandle det femstjernede hotel til et "palads - en ny kategori inden for hoteller".

Det kommer til at koste ham 140 millioner euro - knapt 1,5 milliarder kroner - men så har han ifølge avisen Le Figaro også et hotel, der kan tage konkurrencen op med nye asiatiske hotelkæder, som appellerer til det unge og rige klientel.

Natten mellem mandag og tirsdag var næsten udsolgt på Ritz. Mange stamkunder fra Frankrig og også udlandet valgte at bruge en aften og nat i Paris for lige at mærke den klassiske luksus, inden der lukkes ned for den i to år.

Meget bliver forvandlet på Ritz, men facade og tag, der regnes for nationale monumenter, forbliver, som de er.

Imperial Suiten røres heller ikke. Den er en efterligning af Marie Antoinette's soveværelse på Versailles.

Ritz gennemgik senest en større renovation i 1979.

Hotellet åbnede i 1898. Under Anden Verdenskrig blev Ritz kendt som et tilholdssted for udenlandske forfattere som for eksempel Ernest Hemingway, der i øvrigt har fået en bar på Ritz opkaldt efter sig.

I august 1997 blev Ritz kendt i forbindelse med en tragedie. Den britiske prinsesse Diana boede på hotellet sammen med Al-Fayeds søn, Dodi al-Fayed, men på vej væk fra Ritz blev de begge dræbt under en færdselsulykke i en tunnel.

Hotellet har i øvrigt også skrevet sig ind i dansk politisk historie. Det var her, at daværende undervisningsminister, Ritt Bjerregaard (S), valgte at bo i forbindelse med et møde i Paris.

Det fik hendes regeringschef, daværende statsminister Anker Jørgensen (S), til at fyre hende i 1978.

/ritzau/dpa