De seks vennetyper som alle kvinder bør have i deres liv
Der er hende, du ved, altid er klar på en fest, og hende, der har kendt dig hele dit liv. Og så er der hende, der siger tingene som de er. Du har brug for forskellige typer veninder i dit liv. Colourbox / Modelfoto
Disse venner er sunde for dig at have i dit liv.

Én ven er den perfekte at gå i byen med, en anden er den, du opsøger, når du skal have et godt råd, en tredje er måske hende din nye veninde fra mødregruppen, som kender til dine kvaler som nybagt mor. Vi har brug for at have forskellige typer venner i vores liv, for et menneske kan ikke rumme alle vores behov, forklarer Maria Paul, der er forfatter til bogen ’The Friendship Crisis: Finding, Making and Keeping Friends When You're Not a Kid Anymore’. Hun giver her sit bud på, hvilke seks vennetyper der vil være gode for dig at have i dit liv.

Se hvilken berømthed der bliver opgivet af vennerne. Læs mere på kigind.com

Partytøsen

Hvem er hun? Uanset om hun er en gammel veninde, eller en du netop har mødt, så er hun typen, der altid har et positivt udgangspunkt, og oplever at glasset er halvt fyldt fremfor halvt tomt.

Hvorfor har du brug for hende? Hvem har ikke brug for at blive muntret op og få lidt fest i gaden? Denne ven er som en solskinsdag. Du føler dig varmere og bedre tilpas, når du er sammen med hende. Dels kan hun løfte dit humør, men hun kan også give dig skubbet til at søge det job, du gerne vil eller tage initiativ til at opsøge den fyr, du har gået og kigget efter, forklarer Maria Paul.

Hende med de bedste råd

Hvem er hun? Det kan være en kollega, en mentor eller sågar din mor.  Det er ganske simpelt den person, der giver dig det bedste råd hver gang, du er i tvivl om noget.

Hvorfor har du brug for hende? Det er hende, der er den kloge. Der er ikke noget der chokerer eller overrasker hende lige meget hvad, du fortæller hende, og hun vil heller ikke dømme dig. I stedet vil hun være der for dig, hvis dit forhold til kæresten går i stykker, eller du bliver fyret fra jobbet.

Tips og tricks til dig og din bolleven. Læs mere på q.dk

Din barndomsven

Hvem er hun? Det er den ven i dit liv, der har kendt dig i længst tid.

Hvorfor har du brug for hende? Ganske simpelt fordi hun forstår dig. Du behøver ikke at forklare noget over for dine ældste venner. Hun ved, hvordan du var, da du voksede op. Hun kender dine forældre, søskende og referencerne til skolelærerne og de lokale rødder fra byen. Det er også hende, der tolererer din sarkasme og din hang til at komme for sent. Hun er vant til det.

Mødregruppeveninden

Hvem er hun? Det er hende, du går klapvognsture med, hende du arrangerer legeaftaler med og som bor i nabolaget og lige kan kigge efter børnene, når det presser på.

Hvorfor har du brug for hende? Er du blevet mor er det vigtigt at tale med andre, der er i samme båd som dig. Hende kan du tale om vuggestuer og pottetræning med. Det vil få dig til at føle dig mindre alene på dette tidspunkt i livet, og du har brug for mennesker, der forstår at når man får børn, er man langt mere bundet, og det er meget sværere at få tingene til at hænge sammen.

Drengevennen

Hvem er han? Det kan være din bror, en kollega, en gammel klassekammerat eller en gammel kæreste, der nu er blevet din ven.

Hvorfor har du brug for ham? Han ser tingene fra mændenes synspunkt, der er ikke så mange skjulte agendaer, og man kan hænge ud med ham bare for at hænge ud. Han kan måske også hjælpe dig med at blive mere selvsikker, pågående og mere egoistisk, og det er ikke nødvendigvis dårlige egenskaber. Som en ekstra bonus kan han give dig gode råd angående det modsatte køn.

Den ærlige ven

Hvem er hun? Det kan være alle fra din søster, til hende du deler lejlighed med, og som altid siger tingene som de er råt for usødet.

Hvorfor har du brug for hende? Nogle gange kan det være sundt at høre sandheden, også selvom den kan gøre ondt. Det er også den veninde, der vil sige til dig, hvis hun synes, din kæreste ikke behandler dig godt nok, eller du skal tage dig sammen. Derudover kan du være sikker på, hun mener det, når der er noget hun synes er virkelig godt i dit liv.

Cecilie Wenstrup, Aller Media