De Konservative vil fremrykke skatteforhandlinger
Venstres Landsmøde i Herning i oktober 2014. Søren Pape Poulsen (K) og Lars Løkke Rasmussen (V). Foto: DALUM ASTRID/Polfoto
Regeringen burde fremrykke skatteforhandlingerne og ikke udskyde dem, sådan lyder det fra De Konservative.

Mandag meldte finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), at regeringen ikke kan garantere forhandlinger om skattereformen til foråret, som det ellers var lovet. Forhandlingerne må vente, til der er styr på asyludgifterne.

Men ifølge De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, er det en helt forkert måde at angribe problemet på. Han foreslår modsat at fremrykke skatteforhandlingerne.

- Vi burde i stedet fremrykke skattereformen. Vi bør netop lave en skattereform, der kan skabe øget vækst og et rigere samfund, så vi har råd til de ting, vi skal have råd til. Det andet er bare skruen uden ende, siger Søren Pape Poulsen til Ritzau.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har reageret ved at true regeringen på livet, hvis regeringen ikke lever op til regeringsgrundlaget, hvor der står, at der skal være skatteforhandlinger i foråret.

Så langt vil De Konservative dog ikke gå. Men Søren Pape Poulsen understreger, at partiet kan gøre det rigtig svært for regeringen, des længere tid man må vente på forhandlingerne.

- Vi kan gøre det rigtigt svært for regeringen. Og jo længere regeringen venter, jo mere stiger prisen. Så må vi gå ud fra, at de kommer med noget særligt godt og gerne vil have lov til at samle noget ekstra godt sammen.

Hos De Konservative tror man dog stadigvæk på, at skatteforhandlingerne kommer til foråret.

- Jeg tror ikke på, at regeringen mener udmeldingen alvorligt. For så havde man vel taget telefonen og indkaldt sine støttepartier til et møde om så vigtigt et emne. Det må være en prøveballon, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Jeg har en tro på og forventning om, at regeringen lytter til sine støttepartier, så mon ikke vi får skatteforhandlingerne i gang her til foråret, lyder det fra formanden.

Skatteformen er en central del af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) valgløfte om, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde.

/ritzau/