De fleste fyringer sker nu i det private
En fyring på gråt papir, det er der større risiko for i den kommende tid, hvis man er ansat i det private erhvervsliv. Foto: Colourbox.dk
Der er større risiko for at miste jobbet, hvis man er ansat i det private i den kommende tid. I det offentlige fyres færre i fremtiden.

Risikoen for at blive kaldt ind på chefens kontor og få stukket en fyreseddel i hånden er nu langt mindre for offentligt ansatte.

Til gengæld varsles der nu flere fyresedler i den private sektor, hvor der alene i juli måned blev varslet 1.000 fyringer.

Nye tal viser, at antallet af varslede fyringer i årets første syv måneder i det offentlige er faldet markant. For privatansatte er antallet af varslede fyringer steget med 50 procent, viser tallene, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har analyseret.

- Arbejdsmarkedet har fået en lidt hårdere medfart i årets syv første måneder sammenlignet med de syv første måneder sidste år, hvor der i år sammenlagt er blevet varslet 6.763 fyringer mod godt 6.000 fyringer sidste år, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i analysen.

Offentligt ansatte på skoler, kommuner og hospitaler kan ånde lettet op.

- Modsat er de varslede fyringer indenfor offentlig administration, undervisning og sundhed faldet kraftigt i forhold til sidste år, lyder det.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd konkluderer i analysen, at hjulene for alvor først kommer i gang igen, når der kommer gang i væksten, og der skabes flere arbejdspladser. Som forventet har danskerne valgt at holde på de 21 milliarder kroner, der er udbetalt i efterlønspenge. De har dermed ikke sat gang i hjulene som håbet.