DCU-formand håber på mere baneløb i Rio
Formand for Danmarks Cykle Union, Tom Lund, tror på, at OL i Rio byder på en disciplin mere i baneløb.

Ved OL i London var traditionelle cykeldiscipliner som parløb, 4000 meter individuelt forfølgelsesløb og pointløb skrottet for banerytterne og erstattet af omnium-disciplinen, hvor danske Lasse Norman Hansen vandt guld.

Men hos Danmarks Cykle Union (DCU) håber og tror formand Tom Lund, at der om fire år ved OL i Rio bliver plads til flere af de klassiske discipliner.

- Nu ved jeg godt, at velodromen i London ikke var den største arena til OL, men det var den første disciplin af alle, som kunne melde udsolgt, siger Tom Lund til feltet.dk.

- Så jeg tror, at når både den internationale cykelunion (UCI) og den internationale olympiske komité (IOC) får tænkt sig om, så kan de se, at dette er en meget populær sport. Så jeg tror på, at man nok godt kan se i hvert fald én disciplin mere, siger Tom Lund.

Skulle det ske, er Tom Lund optimistisk, hvad angår de danske chancer i 2016.

- Hvis vi tager drengene, som vandt holdløbsguld for juniorryttere, og så putter dem i samme gruppe med de ryttere, som var til OL, så vil det jo være en fantastisk grundstamme, fortæller DCU-formanden.

Tom Lund har stemmeret i UCI, og danskeren Peder Pedersen er medlem af UCI's bestyrelse. De vil begge tage en snak om de fremtidige OL-discipliner med UCI-boss Pat McQuaid under VM i september.

- Det er vigtigt, at der bliver truffet en hurtig afgørelse, da vi jo arbejder på den lange bane med vores projekter. Så vi vil gerne hurtigt vide, hvilke discipliner, det er, vi skal sætte fokus på og bruge vores ressourcer til, siger Tom Lund.

/ritzau/