DBU vil stoppe teenage-flugt fra fodbolden

Dansk Boldspil Union (DBU) mister halvdelen af sine medlemmer i teenageårene og vil bremse tendensen.

Halvdelen af alle danske ungdomsspillere stopper med at spille fodbold, inden de fylder 18 år.

Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer derfor et koncept, der skal hjælpe landets mange fodboldklubber til at stoppe tendensen.

Det store frafald skyldes ifølge projektleder i DBU, Anders Rørtoft-Madsen, at mange børn får travlt med skole, kærester og fritidsjob i teenageårene.

- De unge falder ofte fra i løbet af teenageårene, når blandt andet skole og kammerater begynder at spille en større rolle.

- Hvis tilknytningen til klubben ikke er stærk nok, er det derfor nemt at sløjfe fodbolden for at få mere tid til at hygge med vennerne, siger Anders Rørtoft-Madsen i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

DBU mener, at sociale aktiviteter vil skabe en stærkere tilknytning til klubberne. På baggrund af en række kluberfaringer har unionen udviklet konceptet "ungdomsfodbold 2.0".

I en drejebog vil klubberne fremover kunne finde hjælp til at udvikle sin helt egen strategi og finde inspiration til at fastholde de unge fodboldspillere. Det kan være i form af sociale events såsom klatreture, træning på tværs af køn eller en dygtig ungdomstræner.

I Danmark er der 82.012 ungdomsspillere, viser tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Selv om mange børn stopper i teenageårene, så er det en stigning på 11.542 ungdomsspillere på ti år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.