DBU støtter Platini som UEFA-formand
Når UEFA skal have ny formand, så har DBU valgt at stemme på franskmanden Michel Platini i stedet for, som hidtil, svenske Lennart Johansson.

Dansk Boldspil-Union vælger fransk i stedet for svensk, når den næste UEFA-formand skal vælges.

Unionen har lørdag besluttet sig for at stemme på Michel Platini i valget til formandsposten for det europæiske fodboldforbund. DBU frafalder dermed for første gang sin støtte til UEFAs formand siden 1990, Lennart Johansson.

Den tidligere franske landsholdsspiller og formand for organisationskomitéen for VM-slutrunden i Frankrig i 1998 er nuværende næstformand i det franske fodboldforbund samt medlem af bestyrelserne i både UEFA og det internationale fodboldforbund, FIFA.

»Jeg har gennem de seneste to år haft en række personlige møder med Michel Platini både i København og i udlandet, og har derigennem skabt mig et førstehåndsindtryk af hans potentiale og kompetencer og ikke mindst hans visioner for europæisk fodbold,« siger DBUs formand, Allan Hansen, der så sent som fredag var til møde med Platini i Paris.

»Møderne med ham har også underbygget troværdigheden i hans erklærede, politiske holdninger, der omfatter et løfte om at forsvare fodboldens pyramidestruktur og de fundamentale værdier, fodbolden bygger på. Og som ligger meget tæt op af de holdninger, vi i DBU selv har til organiseringen og kompetencerne i dansk og international fodbold,« understreger Allan Hansen.

Platini med åbne kort

Faktorernes orden i de to kandidaters beslutning om at stille op til valget har ikke været uden betydning for Allan Hansens kontakt med Michael Platini.

Platini tilkendegav allerede i marts 2005 internt i UEFA, at han agtede at kandidere, når Lennart Johanssons periode udløb i 2007. Han ventede imidlertid med at melde officielt ud til efter VM-slutrunden for ikke at skabe unødvendig uro omkring afviklingen af slutrunden, der havde Lennart Johansson som formand for organisationskomitéen.

Han besluttede sig således først for at kandidere til posten, efter UEFAs nuværende formand, Lennart Johansson, i forbindelse med kongressen på Cypern i foråret 2004 internt i UEFAs politiske ledelse gav udtryk for, at det var hans sidste periode. Lennart Johansson meddelte officielt sin kandidatur til genvalg sidste sommer.