DBU-formand tror på fair afstemning ved Fifa-valg
Prins Ali har ønsket, at præsidentvalget i Fifa udsættes, da han ønsker gennemsigtige stemmebokse. DBU-formand Jesper Møller (billedet) har dog ingen problemer med den måde, valghandlingen i Fifa foregår på. (Arkivfoto). Foto: Hansen Michael/Polfoto
Jesper Møller er tryg ved, at valghandlingen vil gå ordentlig for sig, når Fifa fredag vælger ny præsident.

Formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, føler sig overbevist om, at fredagens præsidentvalg i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) vil gå ordentlig for sig.

Jordans prins Ali Bin Al Hussein, der er en af i alt fem opstillede kandidater, har ellers forsøgt at få udsat valget i Zürich.

Prinsen har ønsket, at afstemningen foregår i gennemsigtige valgbåse, men forslaget er blevet afvist.

- Nogle gange har jeg svært ved at forstå de ting, der kommer op, siger Jesper Møller.

- Da jeg hørte om forslaget, tænkte jeg på, hvordan det ser ud i stemmeboksen hjemme i Danmark. Der går vi ind, og der bliver trukket et gardin for, og jeg sætter mit kryds, efter at jeg har vist mit pas.

- Det foregår på samme måde hernede, siger DBU-formanden.

- Når jeg så kommer ud, så går jeg ud til medierne, og så fortæller jeg dem, hvem jeg har stemt på, tilføjer han.

- Jeg ved ikke, hvordan stemmeboksen ser ud i Jordan, men gennemsigtige stemmebokse er ikke noget, vi har tradition for. Jeg har ikke noget problem med at fortælle, hvem jeg stemmer på.

- Jeg kan både række hånden op, stå i en gennemsigtig stemmeboks eller gøre som i Danmark, fordi jeg føler mig rimelig tryg, siger Jesper Møller.

Prins Ali frygter måske, at nogen melder et ud og stemmer noget andet?

- Jo, men så vil man finde ud af det under alle omstændigheder.

- Jeg ved ikke, hvilket problem han vil løse. Han tror sandsynligvis, at han får flere stemmer med den metode og gør det til et spørgsmål om transparens og åbenhed, siger Jesper Møller.

Fifa afviste i første omgang prins Alis forslag, hvilket fik ham til at appellere afgørelsen til Den Internationale Sportsdomstol, CAS. Onsdag aften afviste CAS forslaget om gennemsigtige stemmebokse.

Prins Ali er i Fifa-valget oppe mod den sydafrikanske forretningsmand og politiker Tokyo Sexwale, sheik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, der er præsident for det asiatiske fodboldforbund, den tidligere generalsekretær i Fifa Jerome Champagne og Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) generalsekretær, Gianni Infantino.

/ritzau/