Blogindlæg David Trads om Danske Bank: Aamund og Seier støtter svindlere

David Trads er journalist og forfatter.

MAN SKAL SOM bekendt høre meget, før ørerne falder af – men hvor bliver jeg forarget, når jeg læser, hvordan to af vores rigeste mænd, to kendte støtter af Liberal Alliance, støtter svindlerne i Danske Bank:

Asger Aamund, velhaver og spekulant, kommer i et interview i Børsen i den grad vennerne i toppen af dansk erhvervsliv til hjælp - for åh, hvor er dog synd for de pæne mennesker i Danske Bank, mener han:

"Man skal ikke se hele banken som en forgiftet organisation," siger Aamund, som er vred over, at Copenhagen Business School har afbrudt deres samarbejde med banken.

LARS SEIER CHRISTENSEN, velhaver og spekulant, bakker på Facebook op om Aamunds holdning, for han synes også, at det er synd for Danske Bank, som han faktisk (!) mener gør det ’ganske udmærket og hæderligt’:

”Vi skal passe på ikke selv at undergrave Danske Banks renomme og forretning så meget, at den får alvorlige problemer med udenlandske myndigheder. En alvorligt svækket Danske Bank er lig med et alvorligt svækket Danmark,” lyder det fra Lars Seier Christensen, som opfordrer til, at vi ’kommer videre.’

Sagen er imidlertid – d’herrer spekulanter - at, jo, man kan i den grad se Danske Bank som en forgiftet organisation, og jo, der er i den grad behov for at give Danske Bank alvorlige problemer:

FØRST KØRTE DE banken ud over rampen op til finanskrisen for ti år siden med deres dybt uansvarlige profithunger og overdrevne udlån til folk, der ikke havde råd. Heldigvis for banken - og dens aktionærer - så reddede skatteborgerne (altså fællesskabet) dem fra kollaps.

Så hvidvaskede de multi-mange-milliarden af kriminelle russeres penge - igen fordi asociale chefer kun tænkte på profit, aldrig på moralsk ansvar. Heldigvis er banken denne gang blevet opdaget - afsløret af en whistleblower, som gik til Berlingske, som rullede sagen ud.

DEN SVINDEL, som mafiabosserne i toppen af Danske Bank senest er grebet i, er formentlig den største af sin art. Aldrig før er en bank blevet grebet i at hvidvaske så mange penge – hverken i Danmark eller resten af verden. Banken hænges – fuldt fortjent – ud overalt.

Direktion og bestyrelse kunne have grebet ind mange gange – for advarselslamperne blinkede overalt: En intern whistleblower blev tiet ihjel – og advarsler fra Ruslands Nationalbank og fra to internationale bankgiganter, Deutsche Bank og JP Morgan, blev ignoreret.

SAGEN VAR, at Thomas Borgen, eks-koncerndirektøren, og Ole Andersen, fortsat bestyrelsesformand, i stedet for at udvise rettidig omhu og standse svineriet i stedet valgte at tælle pengene, nyde de store overskud fra deres kriminalitet og hæve fede honorarer til sig selv.

Det er derfor så godt, at Copenhagen Business School har valgt at afbryde at samarbejde med Danske Bank. Der er jo ikke ryddet op i den bank – og den arrogante måde, som direktion, bestyrelse, og ejerne fra især AP Møller og pensionsselskaberne fortsat opfører sig på, er håbløs.

Fremtidens danske erhvervsledere udklækkes i udstrakt grad fra CBS – og derfor skal de selvfølgelig skærmes af for den slags mafiabosser, der styrer Danske Bank. Hvis Ole Andersen selv havde den mindste anstændighed, så ville han trække sig som adjungeret professor.

JEG VED GODT, at erhvervslivets top har en tendens til at slå ring omkring sig selv – og det er selvfølgelig i det lys, at Aamunds og Seiers rørende forsvar for Danske Bank skal ses. De ser kun på aktionærernes interesser. De ser bort fra behovet for virkelig at rydde op.

Virkeligheden er bare, at Danske Bank er kommet så langt, langt ud, at de ikke selv er i stand til at rette op. Myndigheder – danske og andre – skal rydde op. Offentlige repræsentanter skal ind i bestyrelsen. Og typer som Aamund og Seier skal holde op med at holde hånden over dem. Det er ærligt talt forargeligt.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.