Administration 

Data fra ALKs ACARIZAX resulterer i en væsentlig opdatering af GINAs astmabehandlingsstrategi: Sublingual allergivaccination (SLIT) anbefales som behandlingsmulighed for patienter med astma forårsaget af husstøvmideallergi

Den anerkendte GINA-rapport, Global Strategy for Asthma Management and Prevention, anbefaler for første gang allergivaccination som mulighed i behandlingen af astma.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) meddelte i dag, at Global Initiative for Asthma (GINA) rapporten, Global Strategy for Asthma Management and Prevention, for første gang anbefaler allergivaccination som behandlingsmulighed. Denne globale strategi er en bredt anerkendt, praktisk vejledning udviklet til sundhedspersonale og politiske beslutningstagere og repræsenterer den nyeste kliniske forskning og medicinske praksis for behandling og kontrol af astma. Strategien opdateres årligt af et internationalt panel af eksperter i GINAs videnskabelige kommite på baggrund af et gennemsyn af ny, videnskabelig litteratur.

2017-opdateringen, der inkluderer ny information vedrørende brugen af allergivaccination, er netop blevet offentliggjort og viser den nedenstående tilføjelse til trin tre og fire af GINAs anbefalede trinvise behandling af astma i voksne patienter med husstøvmideallergi:

Overvej at benytte SLIT (sublingual allergivaccination) i voksne patienter med allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider, der har oplevet forværringer på trods af brug af ICS (inhalationskortikosteroider), forudsat at FEV1 er >70 % af forventet lungefunktion.1)

Denne ændring skyldes nyligt publicerede resultater fra ALKs kliniske fase III-studie, der undersøgte behandling af astma forårsaget af husstøvmideallergi med tabletvaccinen ACARIZAX® i tidsskriftet The Journal of the American Medical Association (JAMA).2)

"Vi er meget tilfredse med anerkendelsen af den kliniske dokumentation af ACARIZAX® i behandlingen af astma. Det bekræfter vores mangeårige overbevisning om, at allergivaccination spiller en vigtig rolle i behandlingen af allergisk astma, hvilket understøttes af det kliniske udviklingsprogram for ACARIZAX®, som i øjeblikket er den eneste tabletvaccine mod husstøvmideallergi, der er godkendt til brug i patienter med astma forårsaget af husstøvmideallergi, hvis allergi ikke er velkontrolleret," siger Henrik Jacobi, der er forskningsdirektør i ALK.

Husstøvmideallergi og astma er tæt forbundet. Mere end halvdelen af alle astmapatienter er allergiske over for husstøvmider.

"ALK fortsætter med at indsamle viden, der understøtter den bredere anerkendelse af allergivaccination som behandlingsmulighed for astma, og med at undersøge den potentielle rolle, som allergivaccination spiller i forhold til forebyggelse af udvikling af astma," siger Henrik Jacobi.

Professor J. Christian Virchow fra Rostock Universitet og førsteforfatter til den nyligt udgivne JAMA-artikel siger: "Det er meget positivt. Jeg er glad for at se resultater fra dette vigtige studie oversat til kliniske retningslinjer, hvilket understreger vigtigheden af at udføre robuste, evidensbaserede studier med allergivaccination."

ACARIZAX® er p.t. godkendt til brug i allergisk astma i 12 europæiske lande og Australien.

Om ALK

ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) - en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 2.300 medarbejdere og har datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

Om husstøvmideallergi og ACARIZAX®

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke ca. 90 mio. mennesker i Europa, Nordamerika og Japan samt mere end 100 mio. mennesker i Kina. ALK vurderer, at en ud af ti voksne med allergisk rhinitis lider af en ikke velkontrolleret allergi trods brugen af symptomdæmpende medicin. Allergien udvikler sig tidligt i livet, den er der hele året, og patienterne har øget risiko for at udvikle astma og andre allergier. For nogle af disse patienter vil tabletvaccinen være en relevant behandlingsmulighed, der kan forbedre deres livskvalitet og potentielt modificere den underliggende årsag til deres sygdom.

ALKs tabletvaccine mod husstøvmideallergi er godkendt til behandling af allergisk rhinitis (AR) med eller uden konjunktivitis forårsaget af husstøvmider og allergisk astma (AA), der ikke er velkontrolleret trods brugen af symptomdæmpende medicin. I Europa, hvor tabletten markedsføres under navnet ACARIZAX®, er produktet godkendt i 14 lande til behandling af allergisk rhinitis. I 12 af disse lande er tabletten ligeledes godkendt til behandling af allergisk astma forårsaget af husstøvmider. Tabletten er desuden godkendt til behandling af allergisk rhinitis i Japan, hvor den er givet i licens til Torii og markedsføres under navnet MITICURETM. I Australien, hvor den er givet i licens til Seqirus, er tabletten godkendt til behandling af allergisk rhinitis og allergisk astma forårsaget af husstøvmider. Tabletten er også under udvikling i en række andre lande verden over, herunder Kina, Nordamerika og lande i Sydøstasien. Udviklingsaktiviteterne har i alt omfattet ca. 6.000 patienter verden over.

I de 12 europæiske lande, hvor ACARIZAX® er godkendt til behandling af allergisk rhinitis og allergisk astma forårsaget af husstøvmider, er ACARIZAX® godkendt til voksne fra 18 til 65 år med kliniske symptomer, og som er testet positive over for husstøvmider og har mindst en af følgende sygdomme:

vedvarende moderat til svær allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider trods brugen af symptomdæmpende medicin

allergisk astma forårsaget af husstøvmider, der ikke er velkontrolleret ved brug af inhalationskortikosteroider, og som er forbundet med mild til svær allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider, og hvor patienternes astma er grundigt evalueret

Astmarelevante kontraindikationer:

Patienter med FEV1

Patienter, der har oplevet en svær astmaforværring inden for de senest tre måneder

Patienter med astma, der p.t. har en akut luftvejsinfektion

Læger bør orientere sig i det samlede produktresume, før de overvejer ACARIZAX® som behandling af patienter med husstøvmideallergi.3)

Om GINA4)

GINA blev lanceret i 1993 i et samarbejde mellem the National Heart, Lung, and Blood Institute, National Institutes of Health, USA, og the World Health Organization. GINAs programmer og strategien for behandling af astma udarbejdes af komiteer der udgøres af førende astmaeksperter fra hele verden.

GINAs videnskabelige komité forbereder opdateringer af rapporter og retningslinjer hvert år. Disse gøres tilgængelige på GINAs hjemmeside, i takt med at de færdiggøres. Den videnskabelige komite har udviklet en avanceret procedure til at gennemgå videnskabelig litteratur med henblik på astmabehandling og til at opdatere GINA-dokumenterne, så de reflekterer den mest opdaterede information.

Referencer:

GINA, Global Strategy for Asthma Management and Prevention (2017 update), http://ginasthma.org/

Virchow JC, Backer V, Kuna P, et al. JAMA 2016;315(16):1715-25. doi: 10.1001/jama.2016.3964

ACARIZAX® 12 SQ-HDM oral lyophilsate Summary of Product Characteristics. ALK Abello A/S, August 2015

http://ginasthma.org/

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Vinderne af Dansk Melodi Grand Prix
Underholdning

Fyr & Flamme vinder Dansk Melodi Grand Prix

Portræt Theresa Scavenius
Nyheder

Tidligere Alternativet-profil starter nyt parti

Harry og Meghan interviewes af Oprah
Kongelige

Harry og Meghan:

Så dyrt er interviewet

pengesedler og mønter
Nyheder

Professor: Coronakrisen vil koste hver borger 90.000 kroner

Kro hejses ind i Tivoli
Nyheder

BILLEDSERIE: Ny færgekro hejses ind i Tivoli i 34 dele

Brand i gavl på villa.
Nyheder

Voldsom brand i villa

Lottokuponer
Helt vildt

Vinder milliongevinst – og forærer masser af penge væk

Mand podes med vatpind i næsen
Nyheder

Færre end 400 smittede på 21 timer

skib i horisonten ser ud til at svæve over vandet
Helt vildt

Fotograf fanger

“flyvende” skib 

Hånd med handske holder ved vaccineglas
Nyheder

En halv million danskere

har nu fået et stik

hjemmetest til corona ligger på kassebånd
Nyheder

Aldi i Tyskland

sælger coronatest

skuespilleren nicholas cage går sammen med sin kæreste
Kendte

Stjerne gift for

femte gang 

to små hvis-sorte robotter står på gulv
Nyheder

Pelsede robotter skal

ud på danske plejehjem

folk på scenen i royal arena under dansk melodi grand prix i 2020
Nyheder

Dagens afstemning:
Skal du se Melodi

Grand Prix?

person sidder med tablet
Nyheder

Skamroser Danmark:

I er verdensklasse

x-factor deltageren hiba bryder sammen på scenen
Underholdning

Færdig i X Factor:

Det var et mareridt

villa set udefra
Livsstil

Cykel-legende

sælger luksusvillaen 

der sprøjtes konfetti i royal arena
Underholdning

Før Melodi Grand Prix:

Seere og bookmakere

dybt uenige 

et boeing 737 Max fly holder på landingsbane
Krimi

Problemramt Boeing-fly

fik motorproblemer 

Politi og beredskab ved søen sammen med to kajakroere.
Krimi

Kajakroere finder

lig i Brabrand Sø

Brødrene Olsen på en trappesten. Jørgen har armen rundt om Noller.
Kendte

Mor kunne bedre

lide Noller

En del af den fundne sølvskat, der består af forskellige smykker og andre effekter. Fotograferet på et hvidt klæde på et bord.
Nyheder

Sølvskat fundet

begravet i skov

– ejeren efterlyses

Nyheder

Vil øge tempo

forhandling

om festivalerne

Prins Harry med en alvorlig mine på det, der ligner et pressemøde.
Kongelige

Vil hellere se ”The Crown”

end læse aviser

Et billede af døren på et af landets jobcentre.
Nyheder

Antallet af langtidsledige

slår kedelig rekord

En politibil med udrykning kører på en vej.
Krimi

Kvinde efterlyst:

Kørte 2-årig ned

og stak af

To tegnede kaniner - den ene sexet den anden knap så meget
Film og TV

Nye tider:

Lola Bunny gjort mindre

sexet i ny tegnefilm

En smilende Ulf Pilgaard
Kendte

Ulf Pilgaard

afslører alt 

Tre Corona-øl
Mad og drikke

Nye indkøbsvaner:

Mundbind, mel og Corona-øl

En udslået seng fra et skab
Livsstil

Køb verdens

værste seng

Et tugthus
Krimi

Hel narkoorganisation fældet

- idømt 108 års fængsel 

Mette F i en orange jakke
Corona

Dagens spørgsmål:

Er Mette F. for egenrådig

En gråskægget og gråhåret mand
Krimi

Mand arresteret for to kvindemord

næsten 40 år efter

Nyheder

Radikale undrer sig over

regeringens vaccine-aftaler

En asteroide med ild i på vej mod Jorden
Helt vildt

Kæmpe asteroide flyver

forbi Jorden –

og du kan se den

En ruinagtig bygning med menensker foran i Rom
Rejser

Kejser Augustus' glemte mausoleum

er blevet genfødt

røg står ud af brændende lejlighed
Krimi

Lejlighedskompleks brændte  -

19-årig død

En skov med mørke træer
Nyheder

Sol i dag –

skyet i weekenden

mads mikkelsen med smil på læben
Kendte

Mads Mikkelsen om

verdensstjerne:

Hvem er hun?

krokodille under vand
Helt vildt

Jagten er gået ind:

Krokodiller i masseflugt

viaplay logo
TV/Streaming

Ekspert: Viaplay

kan blive den

store taber

Markus Grigo, Joakim Ingversen og Katrine Foged står med en kage
Film og TV

Småkager til folket:

Bagedysten vender tilbage

kystlinje i new zealand med bølger på havet
Nyheder

Kraftige jordskælv

udløser tsunami-varsel:

Kom væk! 

prins harry og megan markle vinker og smiler
Kongelige

Meghan beskylder

kongehus for at

sprede løgne

advarselsklit om fugleinfluenza med med påskriften zone
Sundhed

Fugleinfluenza fundet

to steder i landet

Mette Frederiksen taler i folketingssalen
Corona

Engell: Mette F. har fat

i den lange ende 

billede af Hiba, Nicoline og Lucca
Film og TV

Her er taberne af

X Factor fredag

billede af prins Philip
Kongelige

Prins Philip har været gennem vellykket operation

billede af turister på dansk strand
Corona

Sværm af tyske turister er på vej

billede af politibil
Krimi

Brutalt: Skød nordjyde og smed ham på brændende bål

gadebillede af Nazarethkirke
Livsstil

Vild bolig: Køb en kirke og få bryghus som nabo

billede af de seks "venner"
Film og TV

Så er "Venner"

klar til optagelse

billede af Salling butterchicken
Nyheder

Flere fødevarer kaldes tilbage - fare for din sundhed

billede af Vilson Ferati
Kendte

X Factor-Vilson:

Jeg får scorereplikker

i indbakken

billede af Zoologisk Have i København
Corona

Zoologiske haver genåbner - krav om coronatest

Christian Kjær med slips og jakke
Kendte

Christian Kjær skal være oldefar

Prinsesserne Elena og Cristina
Kongelige

Vaccine-skandale:

Prinsesser sprang køen over

billede af SpaceX-raket
Nyheder

For tredje gang i træk: SpaceX-raket eksploderer 

Mette Frederiksen portræt
Nyheder

Topdiplomat:

Mette Frederiksen

lader palæstinensere dø

Yusaku Maezawa med rumhjelm
Rejser

Milliardærs vilde tilbud:

Hvem vil med mig til månen?

politibiler holder på gaden
Nyheder

Svensk politi efterforsker angreb som terror

Gary oldman med solbriller
Kendte

Tørlagt superstjerne:

Jeg svedte vodka

Skilt til Østre Landsret
Krimi

Forgiftede ekskone med kakao og stak hende med kniv

billede af Felix
Underholdning

Prins Felix skal i militæret

Magnus Heunicke portræt
Nyheder

Brasiliansk variant fundet i Danmark

Indgang til badehotel.
Rejser

Badehotel konkurs

Dronningen vinker fra balkon
Kongelige

Dronningens fødselsdag udskydes – igen

En ulv i en skov
Dyreliv

Ulv har ædt af

nyfødt kalv i Nordjylland

Alec Baldwin og fru Hilaria på den røde løber
Kendte

Alec Baldwin blev far

to gange på 6 måneder 

En Jysk-butik
Nyheder

Jysk overvåger ansatte

ved toiletbesøg

Et cockpit og en kat
Helt vildt

Arrig kat angreb piloter

– passagerfly måtte vende om

3 hvidløg på et bord
Mad og drikke

Hvidløgsånde –

sådan minimerer du den

Krimi

Fusk med hjælpepakker

løber op i 87 millioner kroner

4 skuespillere fra Dollars
Film og TV

Dollars-stjerne er død

8 personer heriblandt skuespillere stiller op til et portrætbillede
Kendte

Jeanette Ottesen og Manu Sareen

springer ud som skuespillere 

En kæmpe lastbil har vædret en SUV
Krimi

13 dræbt i overfyldt

SUV i Californien

Kokken Jesper Vollmer læner sig op ad et køkkenbord.
Kendte

Jesper Vollmer:

Havde brug for

pauser fra prinsen

Lars Lække Rasmussen fotograferet i Folketingssalen med et kæmpe, snedigt smil.
Nyheder

Lars Løkke Rasmussen:

Spotpris på lejelejlighed

Dolly Parton med sort mundbind får en vaccine
Kendte

Dolly Parton bryder ud i vaccinesang

inden sit første skud

Nyheder

Færre kræftscreeninger

bekymrer minister