Danskernes forbrugertillid vokser
Forbrugertilliden vokser overraskende i juli efter fald siden foråret, men tilliden ligget fortsat lavt

Danskerne fik i juli overraskende en lidt større forbrugertillid, som steg til 0,1 i juli fra -2,6 i juni.

Markedet ventede en meget mere beskeden stigning til -2,5. Tallene glæder Jyske Banks seniorøkonom Niels Rønholdt, skønt noget af stigningen skyldes det sæsonmæssige udsving, da udsalget tyvstarter i juni.

- Det er rart at se forbrugertilliden tikke lidt op igen efter nedgangen i juni. Vi er altså næppe på vej mod en forbrugerforskrækkelse, som vi så i efteråret, hvor indikatoren faldt hastigt, skriver Niels Rønholdt om mandagens tal for forbrugertilliden.

Stigningen kommer efter et fald i foråret, hvor tilliden faldt som følge af den fortsatte europæiske gældskrise. Danske Banks cheføkonom Sten Bocian ser dagens tal med de pessimistiske briller.

- Den lave forbrugertillid er med til at holde vores forventninger til forbrugsvæksten i 2012 og 2013 nede, siger han og fortsætter:

- Under mere normale omstændigheder ville udbetalingen af efterlønsbidrag kunne have løftet det private forbrug betydeligt.

Men der er desværre ikke udsigt til en egentlig kickstart af det private forbrug, da danskerne fortsat er meget tilbageholdne med at bruge penge.

/ritzau/FINANS