Danskerne vil have bæredygtige havemøbler
Otte ud af ti danskere mener, at der bør stilles krav til, at varer, der er fremstillet af tropisk træ, skal bære miljømærke.

For over halvdelen af danskerne er det vigtigt, at deres havemøbler, sengestolper og grydeskeer er kommet til verden under miljørigtige forhold. Det viser en undersøgelse, som brugsforeningen FDB har foretaget, der viser, at forbrugerne vil have trævarer, der er miljømærket.

»Hele bærdygtigthedsområdet er i stigning inden for detailhandlen. Det er noget, folk har fået overskud til at tænke på. Forbrugeren tager samfundsansvar ved at købe certificerede møbler,« siger Marie Scott Poulsen fra FDB og forklarer, at hvor folk køber økologiske varer, fordi det er sundt for dem selv, ryger de certificerede varer i indkøbskurven, fordi det er sundt for miljøet.

Der importeres cirka 80 ton tropisk træ til Danmark om året, og cirka 10 procent er certificeret og altså frembragt under miljørigtige forhold. Af alt det tropiske træ, der importeres til EU, er omkring 50 procent illegalt fældet, anslår Verdensnaturfonden.

Otte ud af ti mener, der bør stilles krav til, at varer fremstillet af tropisk træ, bør være mærket med det såkaldte FSC-logo, der garanterer miljørigtigheden. Hver sjette ville vælge flere af den slags varer, hvis udvalget var større.