Undgå bumsen og spis rugbrød.
Det var et af de forslag, der kom ud af mødet mellem Fødevarestyrelsen og Landbrugsrådet i går. Meningen var at sparke gang i det konstant dalende salg af rugbrød.
»Rugbrødet er så vigtig en del af danskernes kost, at vi mener, det er værd at bruge krudt på. Vi vil gerne være med til at åbne offentlighedens øjne for, hvilket unikt og fantastisk produkt det danske rugbrød er,« siger projektkonsulent Lene Toft Madsen fra Landbrugsraadet.
En anden idé var at lave et samarbejde med Skolernes Fritids Ordning, hvor menuen skulle stå på rugbrød på fritidshjemmet. En tredje at tænke rugbrød i en helt anden form:
»Vi skal forsøge at ramme børnene og de unge mennesker, hvor de færdes og kan få budskabet ind. Derfor tænker vi også på at lave rugbrødssticks og andre lette måder at spise rugbrød på. Vi vil gøre det mere socialt, noget man kan dele, for det er vigtigt for de unge«, mener Lene Toft Madsen.
Siden 1970?erne er salget af rugbrød halveret. Eksperter mener, at problemet kan forværres, når flere og flere skoler og daginstitutioner får madordninger, og den gammeldags madpakke med rugbrødsmadder erstattes af varm mad til frokost.