Danskerne køber julegaverne brugt i år
Apples produkter er populære-også brugt. Foto: Colourbox
Nethandlen med gamle ting slår rekord her op til jul. Især smartphones og spillemaskiner sælges i stor stil på nettet.

Børnene får en masse gamle computerspil, en ægte - og kun lettere brugt - designertaske til lillemor, og til farmand er der en mobil fyldt med smarte funktioner og få ridser.

For få år siden blev brugte sager og fejlkøb kasseret eller glemt bagerst i en skuffe. Men i år vidner netsalget af brugte varer om, hvad der venter under juletræet.

"Det er en tendens, vi ser hvert år, men den er meget mere udtalt i år end tidligere, nemlig at danskerne køber deres julegaver brugt på nettet," siger Simon Karsø, kommunikationschef for dba.dk til Newspaq.

"Når vi måler besøgstallene for de enkelte rubrikker og sammenligner dem med september, kan vi se, at det er steget enormt meget. Eksempelvis er aktivitetsniveauet for iPhone-rubrikker steget med 42 procent her i december," fortæller Simon Karsø.

I alt har dba.dk modtaget 11.000 annoncer for brugte iPhones de seneste to måneder, hvilket er en stigning på 89 procent i forhold til samme periode sidste år.

Udover de smarte mobiler er iPads, Nintendo Wii, spil til Playstation 3 og designklæder også i høj kurs blandt de brugte gaver i år.

"Det gælder spillekonsoller, spil og tilbehør inden for elektronikdelen. Og så ser vi også ret store stigninger inden for modetøj og accessories. Her har rubrikker en vækst i besøgstal på en 35-40 procent," lyder det fra Simon Karsø.

Besøgstallene for andre varer på siden i samme periode steg med 17 procent.

"Vi snakker med mange brugere, som føler sig presset på økonomien generel, men især her op mod jul. Det er også noget der rammer børnefamilierne ekstra, og det, tror jeg, er en af hovedårsagerne til, at tendensen er så udtalt," forklarer Simon Karsø.