Danskerne køber flittigt biobenzin
Udsigten til, at Statoil må opgive tanken om et bioethanol-anlæg, forhindrer ikke, at forbrugerne fortsat tanker løs af den miljørigtige benzin.

Selvom Statoil i øjeblikket står som eneste kriger i kampen om at tilbyde bilejerne bio-benzin, benzin med fem procent bioethanol, opgiver benzinstationen ikke kampen. Og danskerne fortsætter med at tanke op med den naturvenlige benzin.

Dog har Statoil måttet erkende, at der næppe er behov for et anlæg så stort, at det kan forsyne hele Danmark med bio-benzin, medmindre der kommer et krav om, at benzinen skal indeholde bioethanol.

»Vi har ingen planer om at droppe biobenzin på markedet. Men den vil fortsat være baseret på import,« siger Søren Bjelka, direktør for sundhed-, miljø og sikkerhed i Statoil.

Det har været muligt at fylde tanken med biobenzin siden slutningen af maj sidste år, og i dag udbyder cirka 200 Statoil-stationer biobenzinen.

Ifølge Statoil har virksomheden mærket en salgsfremgang i benzinomsætningen på fem procent, siden biobenzinen blev indført.