Danskerne har rekord i feriedage
Vi slænger os i liggestolen 40 dage om året. Det er rekord i EU. Foto: Colourbox
Selvom vi måske ikke synes, vi holder ret meget ferie, så er vi danskere sammen med tyskerne dem, der holder allermest ferie i EU.

Vi danskere synes nok, at det kunne være rart med lidt flere feriedage. Men vi har faktisk ikke rigtig noget at klage over, hvis man sammenligner med resten af Europa. I gennemsnit holder europæerne ferie 35 dage om året, men vi danskere er sammen med tyskerne dem, der holder allermest fri.

"Rapporten viser, at det gennemsnitlige årlige fravær i kombination med helligdage når op på et EU-gennemsnit på 35 dage. Men forskellen mellem landene i toppen og bunden af skalaen er stor - næsten to en halv arbejdsuge," konkluderer rapporten fra Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene, Eurofound.

Sammen med vores tyske naboer mod syd holder vi i gennemsnit 40 dages ferie om året, når man tæller helligdagene med. Til sammenligning holder grækere og portugisere i gennemsnit ferie i 33 dage om året. I bunden af listen finder man rumænerne, der må nøjes med 27 dage i liggestolen om året.

Du kan downloade hele rapporten her: http://www.eurofound.europa.eu/eiro/studies/tn1106010s/tn1106010s.htm