Danskerne har rekord i feriedage

Selvom vi måske ikke synes, vi holder ret meget ferie, så er vi danskere sammen med tyskerne dem, der holder allermest ferie i EU.
Vi slænger os i liggestolen 40 dage om året. Det er rekord i EU.
Vi slænger os i liggestolen 40 dage om året. Det er rekord i EU. Foto: Colourbox

Vi danskere synes nok, at det kunne være rart med lidt flere feriedage. Men vi har faktisk ikke rigtig noget at klage over, hvis man sammenligner med resten af Europa. I gennemsnit holder europæerne ferie 35 dage om året, men vi danskere er sammen med tyskerne dem, der holder allermest fri.

"Rapporten viser, at det gennemsnitlige årlige fravær i kombination med helligdage når op på et EU-gennemsnit på 35 dage. Men forskellen mellem landene i toppen og bunden af skalaen er stor - næsten to en halv arbejdsuge," konkluderer rapporten fra Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene, Eurofound.

Sammen med vores tyske naboer mod syd holder vi i gennemsnit 40 dages ferie om året, når man tæller helligdagene med. Til sammenligning holder grækere og portugisere i gennemsnit ferie i 33 dage om året. I bunden af listen finder man rumænerne, der må nøjes med 27 dage i liggestolen om året.

Du kan downloade hele rapporten her: http://www.eurofound.europa.eu/eiro/studies/tn1106010s/tn1106010s.htm

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.