Deloitte Danskerne glemmer at spare på energien på jobbet
Helena Barton
72 pct. har ikke fået noget at vide om, hvordan de sparer på energien, når de er på arbejde
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
København, 1. marts 2016

Computere, der ikke bliver slukket. Lys, der er tændt døgnet rundt. Tonsvis af papir, der kører igennem printere og kopimaskiner. Der burde være rig mulighed for at spare på energien, mens man er på arbejde. Alligevel siger hele 72 pct. af danskerne i job, at de ikke har fået nogen som helst information om energibesparelser på deres arbejdsplads. Dyrt og dumt at glemme miljøet, mener ekspert.

- Selv om energibesparelser har været på dagsordenen i mange år, findes der stadig mange arbejdspladser, hvor forbruget kan reduceres. Derfor er det også ærgerligt, at så få medarbejdere bliver informeret om, hvordan de kan bidrage. Det koster både på bundlinjen og ikke mindst på miljøet, siger partner i Deloitte Helena Barton.

Ifølge Helena Barton bør alle medarbejdere bidrage til at reducere energiforbruget:

- Som medarbejder kan man typisk ikke gøre så meget ved energitab fra bygninger og produktion. Til gengæld kan man spare på energien i det daglige, for eksempel ved at slukke for lys og elektronisk udstyr, når der ikke er brug for det. Det er også let at reducere papirforbruget, ligesom man kan spare på transporten ved at holde møder over telefon eller Skype.

Erfaringen viser, at der er mange penge at hente for de virksomheder, der investerer i energibesparelser:

- Selv med relativt få investeringer kan de fleste virksomheder spare 10 pct. af deres energiforbrug. Med lidt større investeringer kan man spare op til 25 pct. Det kræver dog, at man får medarbejderne med på vognen, så man i fælleskab reducerer forbruget, siger Helena Barton.

Heldigvis har en del virksomheder fundet ud af, at det kan betale sig at spare, pointerer Helena Barton:

- Ifølge undersøgelsen har 11 pct. af medarbejdere modtaget skriftligt materiale om, hvordan de sparer på energien. 4 pct. har modtaget decideret undervisning, mens 12 pct. siger, at det er en del af den daglige dialog. Det er skuffende, at tallene er så lave, men trods alt godt, at nogle arbejdspladser tager energidiskussionen seriøst.

Om undersøgelsen:

Tallene er baseret på i alt 2086 interviews med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.