Danskerne dropper 3D-film
Danskerne vil hellere se film i 2D end 3D, når de går i biografen. Arkiv Foto: Colourbox
De danske biografgængere gider ikke de store 3D-film som Pirates of the Caribbean og Clash of the Titans.

Når danskerne sætter sig forventningsfulde i de røde biografstole, så er det for at se film i den gode gamle 2D-version.

For selv om det skulle være det helt store og revolutionere måden vi ser film på, så er viser en ny undersøgelse fra udlejningstjenesten Lovefilm.dk, at næsten 65 procent af de danske filmelskere foretrækker at se film i 2D, hvis de skulle vælge mellem 2D og 3D, skriver Lovefilm.dk, i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet, at danskerne vægter historien højest frem for det visuelle, mener den danske filmekspert Kasper Bering Liisberg

"For det andet spiller prisen sikkert også en væsentlig rolle, da det er betydeligt dyrere at se en 3D-film i biografen end en 2D-film", siger han i pressemeddelelsen.

Kasper Bering Liisberg understreger også, at 3D-tendensen er et tegn på, at Hollywood er inde i en kriseperiode, hvor der skal pæn indpakning til for at øge salget af film.

"Selvom danskerne ikke bryder sig om 3D-film, så vil der også fremover komme 3D-film på det danske marked. Det er primært fordi, amerikanerne har taget tendensen til sig", siger han.