Danskerne anmelder ulovligt fyrværkeri
Frygten for, at fyrværkeri skal eksplodere i utide, har siden ulykken i Seest ved Kolding fået danskerne til at anmelde hinanden ved mistanke om opbevaring af fyrværkeri.

Læs også:  Mand anholdt i fyrværkeri-sag

Har du mistanke om ulovligt fyrværkeri, kan du altid henvende dig til Sikkerhedsstyrelsen. Sådan står der på styrelsens hjemmeside, og det har mange danskere gjort siden den voldsomme fyrværkeriulykke i Seest ved Kolding i november 2004.

»Ulykken i Seest har helt klart rykket ved folks tolerancegrænser, og danskerne er blevet bange for, hvad der kan ske. Særligt lige efter ulykken modtog vi mange anonyme henvendelser fra personer, der havde mistanke om, at der blev opbevaret større mængder fyrværkeri i deres nærhed,« siger kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen, Dorthe G. Rasmussen.

Hun kan ikke give et samlet tal over, hvor mange henvendelser Sikkerhedsstyrelsen har modtaget, men ud fra mængden af beslaglagt fyrværkeri, konkluderer hun, at henvendelserne har været medvirkende til store fangster af ulovligt fyrværkeri.

Ved udgangen af 2004 blev mængden af beslaglagt fyrværkeri opgjort til 170 ton. Året efter var tallet faldet til 22 ton.

»Det store fald skyldes ikke, at politiet er faldet af på den, men derimod at de mange henvendelser umiddelbart efter Seest førte til kæmpefangster,« siger Dorthe G. Rasmussen.

Det var også adskillige tips fra årvågne danskere, der førte til anholdelsen af en 35-årig mand fra Skive-egnen i sagen om de 30.000 beslaglagte og ulovlige kanonslag.