Danskere strandet i Heathrow
Flere tusinde flypassagerer er strandet i Heathrow på grund af en kraftig tåge. SAS opererede torsdag med store forsinkelser, mens British Airways helt måtte aflyse flere afgange. SAS lover dog, at alle deres passagerer kommer hjem til jul.

Onsdag og torsdag kunne ængstelige flypassagerer i Heathrow blot tage en dyb indånding og bede til, at den kraftige tåge ville forsvinde, så de kunne komme hjem. Men det gjorde den ikke. Torsdag aften var mange passagerer derfor stadig strandet i lufthavnen i London. British Airways måtte aflyse flere afgange, mens SAS fløj med store forsinkelser. Hos SAS er man dog optimistisk omkring situationen.

»Vi har gennemført trafikprogrammet i dag med tre-fire timers forsinkelse, og nogle har derfor mistet deres connection-flights. Men vi forventer ikke, at nogle SAS-passagerer kommer til at sidde fast i London. Vi regner med, at de sidste kommer med fly hjem i aften,« lyder det fra Mikkel Løndahl, kommunikationskonsulent, SAS til DNY.

Problemet er, at de passagerer, der ikke når at komme med fly i dag på grund af forsinkelser og tåge, i stedet skal med fly fredag, der er den største rejsedag i julen. Flyene er derfor komplet bookede, og det kan derfor blive svært at få plads til de uheldige passagerer, der så måske ikke når hjem til jul.

SAS overvejer lige nu at komme nogle af de mange passagerer fra især British Airways til undsætning.

»Vi er ved at danne os et overblik over situationen og undersøger mulighederne for at sætte ekstra fly ind den 23. og 24. december for at få de danskere hjem, der er kommet i klemme. Men vi kan ikke love noget. Det vil jo betyde, at vi skal hive personale, der ellers har ferie i julen på arbejde,« siger Mikkel Løndahl.

Torsdag aften var der stadig kraftig tåge med chance for iskrystaller i området omkring London Heathrow. Trafikken i de øvrige London-lufthavne, Stansted, Luton og Gatwick fungerer fint, men de er hårdt presset af situationen i Heathrow.