Danskere står bag verdens bedste cykelhold
Verdens bedste hjælperytter, Lars Bak, kan glæde sig over, at han kører for verdens bedste cykelhold. Foto: BONNERUP CLAUS/Polfoto
HTCHighroad kåres atter som verdens bedste cykelhold - ikke mindst på grund af verdens bedste hjælperytter, Lars bak.

Brian Holm og Lars Bak kan klappe sig selv og kollegaerne fra cykelholdet HTCHighroad på skulderen.

De er nemlig blevet kåret som verdens bedste cykelhold for tredje gang i træk, skriver sporten.dk.

Lars Bak har særlig grund til at smile, for han blev samtidig kåret som verdens bedste hjælperytter af de engelske cykelsportsjournalister, som står bag kåringen.

Selvom Lars Bak ikke står bag nogle af holdets svimlende 56 sejre i 2011, stod han for hele 20 assists, hvilket betyder, at han kørte den vindende rytter i position til spurten.

"Det, jeg virkelig kan bidrage med, er at køre hjernen ud i 120 kilometer i front af feltet. Jeg har nået den alder, hvor jeg er villig til at ofre mig selv fuldstændig. Det er straks sværere med en 20-årig gut, der stadig tror, han skal vinde Tour de France en dag," siger Lars Bak til sporten.dk.

I de fleste tilfælde er det sprinterne Mark Cavendish og Matthew Goss, der har hevet gevinsterne hjem til HTCHighroad. Alex Rasmussen har dog også bidraget med en enkelt sejr, da han vandt det store amerikanske endagesløb Philadelphia Internationale Championships.

På trods af de mange sejre, storholdet kan fejre hvert år, er det dog endnu ikke lykkedes at skaffe en sponsor, og derfor risikerer holdet at blive opløst fra årsskiftet.

Kilde: sporten.dk