SPIES Danskere skal lære at sige 'pyt'
Vi gør det på ferien; dropper oprydningen, er bedre til at sige ja og tilbringer mere tid på langs. Nu skal feriefølelsen findes frem, og vi skal lære at sige mere 'pyt' i hverdagen, mener SPIES, der gennem februar inviterer danskerne med på PYTkur.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.


Har du også talt kalorier i januar, slæbt dig selv til en ekstra spinningtime og i det hele taget stillet høje krav til dig selv og din tilværelse? Så er det måske på tide at droppe nogle af nytårsforsætterne og sige ‘pyt'. Det mener SPIES, der med en ny PYTkur er klar til at ordinere mere livskvalitet til danskerne:

"Danskerne er verdensmestre i at sige 'pyt' på ferien: Pyt med tøjet, pyt med begrænsninger, pyt med tiden. Det er ærgerligt, at man ikke gør det på dansk grund. De fleste ville kun have godt af at holde fast i netop dén feriefølelse - også når de befinder sig herhjemme", lyder meldingen fra Jan Vendelbo, direktør for SPIES.

I februar behøver aftensmaden måske ikke stå klar på slaget seks, og det kan også være gavnligt at gå en tur eller læse en god bog i stedet for at storme ned i fitnesscentret eller besvare alle arbejdsmails på én aften. Her kommer SPIES ind i billedet:

"Vi vil gerne minde danskerne om, hvordan de gør i ferien og står klar med ferieinspirerede gode råd til, hvordan man kan få sagt mere 'pyt' i hverdagen og undgå stress", lyder det fra Eva Lundgren, Head of Brand & Marketing hos SPIES, som opfordrer danskerne til at melde sig til PYTkuren på SPIES' Facebook-side.

'Pyt' dig til bedre livskvalitet

På Facebook-eventet og på Instagram under hashtagget #PYTkur kan danskere gennem hele februar deltage i PYTkuren ved at poste billeder af deres bedste pyt-øjeblikke. Og gennem konkurrencer er SPIES klar til at sende nogle af de bedst ‘pyttende' danskere på ‘PYTkur-ophold', hvor man kan sige ekstra meget 'pyt' til tilværelsen - og hinanden.

Ifølge SPIES har det nemlig en yderst gavnlig virkning at sige ‘pyt' til alt det, man tror, man bør gøre i hverdagen for at opnå eller afspejle det ‘perfekte' liv:

"Hvad med at sige ‘pyt' i køen i supermarkedet eller sende en ‘pyt-SMS' til en, der fortjener det? Det, tror jeg, mange danskere ville have godt af", siger Eva Lundgren og uddyber:

"I virkeligheden er vejen til større livskvalitet ofte at give slip på selvpålagte pligter og gøre mere af det, man i virkeligheden har lyst til - ligesom når man er på ferie. Det kan vi starte med at gøre på de sociale medier ved at råbe 'pyt' i kor, og så huske på, at ferien er det absolut bedste tidspunkt at sige ‘pyt'".

Ekspert: Vigtigt at 'pytte' mere i hverdagen

At man kan ‘pytte' sig til mere livskvalitet, er professor Bent Greve fra Roskilde Universitet, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, der bl.a. forsker i lykke, enig i. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at mennesker med en positiv indstilling til hverdagen gennemgående er mere lykkelige end andre, forklarer han:

"Det, vi ved inden for forskning på lykkeområdet, er, at social kontakt med omverdenen er vigtigt, hvorfor det er rigtigt, at en positiv indstilling og mere overbærenhed i hverdagen kan være gavnlig for vores lykkefølelse".

Derfor kan der være idé i at sige ‘pyt' noget oftere og i stedet bruge mere tid sammen med dem, vi holder af, medgiver Greve, der mener, at ferie her kan spille en vigtig rolle som ramme for sammenværet:

"Selv om man næppe kan sige ‘pyt' til alt, så er der ingen tvivl om, at optimister er mere lykkelige end pessimister, og at vi bliver glade, når vi er af sted. Gode oplevelser med andre mennesker fører naturligt til mere lykke".

For yderligere information kontakt:

Eva Lundgren, Head of Brand & Marketing hos SPIES, telefon 25211134, mail: eva.lundgren@spies.dk eller presse@spies.dk

Jan Vendelbo, Adm. Direktør for SPIES, telefon 40539377
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.