Danskere: Nemmere at optjene dagpengeret
Det skal være lettere at genoptjene retten til dagpenge, mener halvdelen af danskerne. Foto: Colourbox
Det skal være nemmere at optjene ret til dagpenge, mener halvdelen af danskerne.

Danskerne er i høj grad klar til at lempe på genoptjeningskravene for ledige på dagpenge. Det fremgår af en Megafonmåling foretaget for TV 2 og Politiken.

Halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, det bør være "lettere" eller "meget lettere" at optjene ret til dagpenge, end hvad dagpengereformen lægger op til.

Flere end hver fjerde, 27 procent, mener at det hverken skal være sværere eller lettere, mens hver tiende vil have skrappere genoptjeningskrav.

Hos SF tager politisk ordfører Jesper Petersen målingen som et udtryk for "en bekymring for de mange danskere, der risikerer at miste deres indtægt fuldstændigt efter nytår."

- Det er jo en bekymring, vi deler i SF, og derfor er vi glade for, at regeringen har sat initiativer i søen, siger han til Politiken.

Regeringen har blandt andet foreslået en akutpakke, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skal forhandle fredag.

Heri fremgår det blandt andet, at regeringen i resten af 2012 og 2013 vil bruge 332 millioner kroner på at hjælpe ledige, der mister deres dagpenge efter nytår.

Akutpakken skal blandt andet sikre øget jobrotation, flere job med løntilskud samt fokuseret hjælp til ansøgning, men pakken rører ikke ved hverken de to års dagpengeperiode eller 52 ugers genoptjening, som træder i kraft 1. januar 2013.