Danskere i Thailand rolige trods bomber
Danske turister tager situationen med ro efter søndagens bombeeksplosioner i Thailand, oplyser Star Tour. De lokale myndigheder aflyser nytårsfestligheder i Bangkok.

De danske turister i Thailand forholder sig indtil videre i ro, efter at mindst seks bomber eksploderede i hovedstaden Bangkok søndag. Star Tour vurderer, at der er omkring 1.500 danskere i Bangkok, mens 4.500 andre befinder sig rundt omkring i Thailand.

»Meldingerne fra vores chef i Thailand er, at folk tager det roligt. Han boede selv lige der, hvor en af bomberne eksploderede og fortæller, at braget ikke var særligt højt. Derfor har få direkte hørt noget,« siger Star Tours salgsdirektør, Stig Elling.

Selskabet informerer i øjeblikket alle sine gæster om eksplosionerne, men så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til Thailand, fortsætter flyrejserne til landet.

Stig Elling råder bekymrede danskere til at kontakte deres familier over mobiltelefon, men understreger, at myndighederne har sagt, at der ikke er danskere blandt de sårede.

Dødstallet ved eksplosionerne er endnu uvist. Nyhedsbureauerne taler om mellem ingen og to dræbte, mens Udenrigsministeriet tidligere på dagen fik at vide, at tre personer var døde.

De thailandske myndigheder har ifølge CNN aflyst alle større offentlige nytårsfestligheder i Bangkok, hvor klokken i øjeblikket nærmer sig 22.

Stig Elling tror dog ikke, at de danske turister får ødelagt ferien på grund af dagens bomber.

»De fleste danske turister befinder sig ved Phuket og andre strandsteder, hvor der ikke er sket noget. I dag er danskere mere vant til terror, og en hændelse som i dag kunne ligeså vel være sket i København,« siger Elling.