Danskere er Nordens bedste tjenerelever
To glade tjenerelever med smil og medaljer. Foto: Skills.dk
19-årige Rasmus Thude Dalgaard blev sammen med sin kollega Valdemar Alfred Hesselbjerg kåret til Nordens bedste tjenerelever i weekenden.  
Danmark er i weekenden blevet et par guldvindere rigere, da Rasmus Thude Dalgaard, der er i lære på Molskroen og Valdemar Alfred Hesselbjerg, der i lære på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia vandt guldmedaljerne ved de nordiske mesterskaber for tjenerelever. De er begge fra College360 i Silkeborg.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er stadigvæk lidt surrealistisk. Jeg har ikke fået sovet, og det har ikke rigtig ramt mig endnu, men det gør det nok, når jeg sidder i skolen, siger 19-årige Rasmus Thude Dalgaard, der er i gang med andet hovedforløb.

Og han og makkeren var i god træning: For et par uger siden vandt Rasmus Thude Dalgaard sølv i DM i Skills.

De praktiske discipliner var der derfor styr på. Det, der afgjorde den tætte konkurrence, var parrets evne til at tale med gæsterne, mener Rasmus Thude Dalberg:

- Vi har fået af vide, at vi lå solidt i toppen, men det var servicen, der gjorde, at vi skilte os ud, siger han.

Ifølge ham fik de to jyske tjenere en bedre gæstekontakt, de snakkede lidt mere med gæsterne og “oprettede en forbindelse til dem”. Og hvordan gør man så det?

- Det handler om at spørge ind til, hvem de: Kender de hinanden? Hvor er de fra? Hvad de godt kan lide? Altså at smalltalke og lære hinanden at kende, så de ikke bare tænker, at man er skidenervøs. Det, synes jeg, er værtsskab, fortæller Rasmus Thude Dalgaard.

Næste mål for ham er nu et halvt år praktik – og så øjner han muligheden for at blive udtaget til WorldSkills i Shanghai i 2021.

Den Nordiske konkurrence fandt sted på Nationalmuseet i Stockholm, og her havde tjenereleverne selskab af de to danske kokkelever, Cathrine Ditlevsen fra Restaurant Remouladen og Marie Ipsen fra Cafe Gran. De vandt bronzemedaljer og er også fra College360 i Silkeborg.

 

via Listen To News